Geçtiğimiz şubat ayında CHP'den ayrılarak Adalet ve Kalkınma Partisi’ne (AKP) katılan Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan’ın parti değiştirmesinin ardından belediye bütçesindeki harcama kalemleri dikkat çekti.
Sözcü'nün aktardığı bilgilere göre, yeni dönemde eğlence, festival ve konser harcamalarına ağırlık veren belediye yönetimi, yılın ilk altı ayında bu kalemler için toplam 332,7 milyon lira harcama gerçekleştirdi. Geçen yılın aynı döneminde bu harcama yalnızca 31 milyon lira seviyesindeyken, yaşanan yüzde 914'lük devasa artış kamuoyunda geniş yankı uyandırdı.
Öncelik Eğlenceye, Afet ve Kadın Projelerine Sıfır Bütçe
Devasa konser ve kutlama bütçeleri kamuoyunda tartışmalara neden olurken, raporlardaki diğer detaylar da dikkat çekti. Aynı dönemde afetlere hazırlık ve kadınların güçlendirilmesi gibi toplumsal önemi yüksek projelere ise hiçbir bütçe ayrılmadığı vurgulandı. Kamu kaynaklarının kullanımındaki bu önceliklendirme, muhalefetin sert eleştirilerine sebep oldu.
Kaynak: 12Punto