Açıkgöz’den çağrı: “Çiğit’e röportaj veren belediye  çalışanı hakkında gereği yapılsın”
17 Ocak 2021 19:04

Açıkgöz’den çağrı: “Çiğit’e röportaj veren belediye çalışanı hakkında gereği yapılsın”

AK Parti İzmit Belediye Meclis Üyesi Nazmi Açıkgöz, Kandıralılara sefil hayatı içine sindiriyorlar diyen İsmet Çiğit’e tepki gösterdi. Çiğit’in daha önce de kadın gazetecilere kaltak dediğini hatırlatan Açıkgöz, “Bu yazı Genç Kandıralılar Dernek Başkanı Nurullah Özer’in İsmet Çiğit’in yanına gidip röportaj vermesiyle ortaya çıktı. Özer, aynı zamanda İzmit Belediyesi çalışanı. Daha önce kadın gazetecilere kaltak, militan diyen birinin yanına giden bu çalışan hakkında gereğinin yapılmasını bekliyoruz” dedi.

SORUMLULUKTAN KAÇAMAZSINIZ


Açıkgöz’ün açıklaması şöyle: “İsmet Çiğit, bir internet sitesinde yer alan yazısında Kandıralı ve İzmitli hemşerilerimizi derinden yaralamıştır. Kandıra’yı temsilen yanına gittiği Genç Kandıralılar Dernek Yöneticilerinin anlattıklarından sonra kaleme aldığı bu yazısında “Kandıralılar, Kireçocakları’nda veya Tavşantepe’de bir gecekonduya kapağı atıp, yoksul, sefil bir hayatı içine sindirmeye çalışır” ifadeleri kullanmıştır.
Bu yazıya sebebiyet veren dernek yöneticileri her ne kadar yazarın maksadını aşan ifadeleri kendisine aittir diyerek sorumluluktan kaçmak istese de, bu yazıya sebebiyet verdikleri için kendilerini de kınıyorum.


BÜYÜKŞEHİR’DEN ÖRNEK PROJE


“Genç Kandıralılar Dernek Başkanı Nurullah Özer, İzmit Belediyesi’nde çalışmaktadır. Kandıra’yı temsil ettiği iddiasıyla ortaya çıkarak, gittiği her yerde yalan yanlış anlattıklarıyla hem Kandıra’ya hem de kurumuna zarar vermektedir. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Kandıra’da başlattığı Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Projesini kötülemesi ayrıca abesle iştigaldir. Tıbbi ve Aramotik Bitkiler Projesi kapsamında Duracalı Köyünde yapılan tören ile ilk gün 17 bin 280 fidenin dikimi yapıldı. İki ayda bin dönüm alana 2 milyon biberiye, 100 dönüm alana ise melisa ve tıbbi nane dikildi. 100 kişi, bin 100 dönüm alanda üretime başladı, 250 çiftçimizi ilgilendiren projeyle Kandıra ekonomisine 5 yılda 30 milyon doğrudan katkı sağlanacak. Çarpan etkisi ile ekonomik girdi 80 milyon TL’ye ulaşacak.”


KALTAK DİYEN BİRİNİN AYAĞINA NASIL GİTTİ?


“Bu proje kapsamında TÜBİTAK ile anlaşma yapıldı. Aromatik bitki, fidan, tohum ve benzerlerinde %50 hibe veren tek Belediye Büyükşehir Belediyemiz’dir. Şu anda ata tohumu üretimi başladı ve milletimizle buluşturmaya başladık. 56 kilo topladığımız ata tohumu TAGEM ve TİGEM’e gönderildi. Milletvekilimiz Radiye Sezer Katırcıoğlu, ATA tohum projesiyle bizzat ilgileniyor. İki adet biberiyenin tescili alındı. Büyükşehir Belediyemizin her alanda yaptığı yatırımları görmeyen, kendi bölgesine yapılan yatırımlardan haberdar olmayan Genç Kandıralılar Derneği bu şekilde ne gençleri ne de bölgesini temsil edemezken, kalkıp geçmişte CHP’li kadınlara ‘kaltak’ diyen bir yazarın ayağına kadar gidip bunları anlatması doğru değildir. İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet de, bu ‘kaltak’ meselesinden sonra bizzat bu yazardan şikayetçi olmuştur. Belediyede iş berdiği birinin böyle kişilerin yanına gitmesine, insanlarımızı rencide etmesine izin vermemesi gerekir.


KANDIRALILARI AŞAĞILAYAMAZSINIZ


“Kandıralıları yanlış bilgiler ile karalayanlar, aşağılatanlar bizim için yok hükmündedir İsmet Çiğit’e Kandıra nasıl anlatıldıysa, bölge insanımız nasıl yansıtıldıysa, onu kaleme almış üzerine bir de yakışıksız yorum yapmıştır. Yapılan sohbetten Kandıralı hemşerilerimizin “Kendini gecekonduya kapatıp, sefil bir hayat yaşadığı” izlenimi çıkmıştır. Kaleme alınan yazıda belirtildiği gibi, Kandıralılar asla ağzına vurularak ekmeği alınabilecek bir millet değildir! Ne atalarımız, ne biz, ne de bizlerden sonrakiler asla sefillik çekmedik, çekmeyiz de! Kandıralılar market alışverişini yapıyor, maaşını veriyor diye karakterinden asla ödün vermez. Hayatını değiştirmez, dün dediklerinin bugün tersini yapmaz. Kısacası üç kuruş için onurunu satmaz. Aza kanaat edip, onurunu koruduğu için kimseye sefil yaşıyor da denmez. Bu olay, Kandıralılar için bir milattır. Ben de Kandıra’dan İzmit’e göçen ve sefil hayat sürüyorlar dedikleri Tavşantepe'de yaşıyorum. Çok şükür, bölgemizdeki dostluğu, arkadaşlığı da herkese örnek gösteriyorum. Kandıra ve Kandıralılar üzerinden kirli siyaset yapanları asla unutmayacağız”.

Güncelleme: 17 Ocak 2021 19:13
BENZER HABERLER
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X