İzmit belediyesinde skandal! Maske ve dezanfektan istedi, işinden oldu
18 Mayıs 2020 15:35

İzmit belediyesinde skandal! Maske ve dezanfektan istedi, işinden oldu

Dünya genelinde ve ülkemizde bir çok kişinin öldüğü COVİD-19 salgının yaşandığı bu günlerde, İzmit Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğün de çalışan Sadullah Erçin hiç bir tedbir alınmadan, çöp arabasının kaldırması gereken çöp bidonlarını elleri ile normal kamyona yüklerken çektiği videoyu  amirlerine gönderdiği için, sözde bir vatandaşın şikayeti üzerine” işveren hakkında şeref ve haysiyet kırıcı asılsız ihbar ve isnadlarda” bulunuyor diye 15.05.2020 tarihinde işten çıkartıldı.

Daha öncede işveren yetkilileri tarafından sosyal medya paylaşımları ve sendika değiştirmesi için uyarılan Sadullah Ercin, Temizlik işleri Müdürlüğü"nde bekçilik yaparken bu görevden alınarak çöp toplama işine verilmişti. İstifa etmesi ve işten ayrılması için devamlı mobbing uygulanan Sadullah Ercin, aslında İzmit belediyesi tarafından özelikle siyaseten kendileri gibi düşünmeyen işçilere yaşatılan zulüm ve baskıların sadece bir örneğidir.

2020 Nisan ayının sonunda Çekilen bu video da  görüldüğü gibi Belediye yönetimi çalışanın  sağlığını hiçe sayarak  hiçbir tedbir alınmadan, Virüsün bulaşma riski hayli yüksek olduğu ve elleri ile işçilerin çöp toplamaya zorlandığı gorulmekte, koruyucu önlemlerin alınmadan işe gönderilen işçilerin, çöp   kamyonun kaldırıp  dökmesi gereken  çöp konteynırında ki çöpleri, elleri ile temizledikleri görünüyor.

Çöp kamyonlarının yenilendiği, İzmit sokaklarında sergilenerek şov yapıldığı bir belediyede bu çağ dışı çalıştırma, işçilerin sağlığının hiçe sayıldığı böylesi bir anlayışı kimsenin kabul etmesi mümkün değildir. 

Bu sağlıksız iş ortamında çalışan üyemiz Sadullah Erçin 28 nisan günü hastaneye giderek doktor kontrolünden geçiyor ve pandemi şüphesi ile doktor tarafından 14 gün karantina kalınması yönünde rapor veriliyor, rapor biter bitmez bir şok daha yaşayarak, İzmit belediyesi görevlileri tarafından evine tazminatsız fesih bildirimi gönderiliyor. İzmit Belediyesi yönetimine bir kez daha, Emeği ile çalışan ve bu hassas günlerde canlarını hiçe sayarak İzmit halkına hizmet üreten belediye işçileri üzerinde oluşturduğu bu baskı kaldırın diyoruz.

 

 

Güncelleme: 18 Mayıs 2020 15:39
YORUMLAR
  • Toplam 1 yorum
Ahmet BALDİŞ 21:47 - 18 Mayıs 2020

Bu mübarek ramazanda bu zulmü yapanın ALLAH belasını versin !

0 Beğenmedim
BENZER HABERLER
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X