KODELİG 2025 Heyecanı Tamamlandı: 1300 Öğrenci Teknolojiyle Yarıştı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen KODELİG 2025 yarışmalarında 440 takım ve 1300 öğrenci kodlama, robotik ve yazılım alanlarında hünerlerini sergiledi. Gençlerin teknolojiye olan ilgisi ve başarısı takdir topladı.

Haber Merkezi
Haber Merkezi Tüm Haberleri

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin teknolojiye meraklı gençleri teşvik etmek amacıyla hayata geçirdiği KODELİG 2025 yarışmaları başarıyla tamamlandı. 17-19 Haziran tarihleri arasında İzmit Şehit Recep Topaloğlu Spor Salonu’nda düzenlenen dev etkinliğe, 440 takım ve yaklaşık 1300 öğrenci katıldı.

Kodlama, robotik ve yazılım alanlarında yarışan öğrenciler; problem çözme, algoritmik düşünme ve takım çalışması konularındaki yeteneklerini sergileyerek geleceğin mühendisleri ve teknoloji liderleri olma yolunda önemli bir adım attı.

Final günü gerçekleşen ödül törenine Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yöneticileri, İl Millî Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Şeref Bölükbaşoğlu, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Etkinlik, Millî Teknoloji Hamlesi vizyonuyla gençlerin erken yaşta kodlama ve algoritmik düşünme becerilerinin gelişimini desteklemeyi amaçladı. Yarışmalarda dereceye giren öğrenciler büyük sevinç yaşarken, aileler de çocuklarının bu başarılarıyla gururlandı.

20 Haz 2025 - 16:17 - Teknoloji

Muhabir  Haber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.