Kocaeli Valiliği Uyardı: Kuvvetli Sağanak ve Fırtına Geliyor!

Kocaeli Valiliği, bugün öğle saatlerinden itibaren kent genelinde etkili olması beklenen kuvvetli sağanak yağış ve saatte 50 kilometreyi bulacak fırtınaya karşı vatandaşları ani sel, su baskını ve ulaşımdaki aksamalara karşı uyardı

Büyütmek için resme tıklayın

Kocaeli Valiliği, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son verileri doğrultusunda kent genelinde yaşanabilecek olumsuz hava koşullarına karşı vatandaşları acil koduyla uyardı.
Yapılan açıklamaya göre, Kocaeli ve çevresinde bugün kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

AKŞAMA KADAR SÜRECEK

Valilikten yapılan duyuruda, şiddetli yağışların akşam saatlerine kadar etkisini sürdüreceği tahmin edilirken, rüzgarın ise kuzeyli yönlerden orta kuvvette, zaman zaman ise saatte 30 ila 50 kilometre hıza ulaşacak şekilde kuvvetli eseceği belirtildi. Oluşabilecek afet ve aksamalara karşı uyarıda bulunan Kocaeli Valiliği, şu ifadeleri kullandı:
"Kuvvetli yağış ve rüzgar nedeniyle meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

04 Tem 2026 - 13:15 - Yaşam


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.