Büyükşehir’den milyonluk doğrudan temin… Bilgisayarlar eski dernek başkanından

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin doğrudan temin yoluyla gerçekleştirdiği 1 milyon 19 bin 200 TL’lik bilgisayar alımı ihalesi, eski Genç MÜSİAD Kocaeli Şube Başkanı Emrullah Yolasığmaz’a verildi

Büyütmek için resme tıklayın

Kamudaki harcamalar ve ihale yöntemleri tartışılmaya devam ederken, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nden dikkat çeken bir harcama hamlesi geldi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Satın Alma Şube Müdürlüğü’nün gerçekleştirdiği bilgisayar alımı ihalesi, tanıdık bir isme gitti. Elektronik Kamu Alımları Platformu’nda (EKAP) yer alan resmi verilere göre; 2026-18030 kayıt numaralı "Bilgisayar Alımı" işi, Kamu İhale Kanunu’nun tartışmalı maddelerinden biri olan 22-d (Parasal Limit Kapsamında) uyarınca "Doğrudan Temin" usulüyle yapıldı. Açık ihale yöntemi yerine tercih edilen bu yöntemle, belediyenin bilgisayar ihtiyacı rekabete kapalı şekilde çözüldü.


1 MİLYON TL’Yİ AŞTI

Duyuruda yer alan bilgilere göre, 13 Temmuz 2026 tarihinde imzalanan sözleşmenin bedeli 1.019.200,00 TL olarak belirlendi. Kamudan 1 milyon lirayı aşan bu bilgisayar ihalesini alan isim ise Kocaeli kamuoyunun ve muhafazakar iş dünyasının yakından bildiği bir figür. Emrullah Yolasığmaz, uzun süre Genç MÜSİAD Kocaeli Şube Başkanlığı görevini yürütmüş, bu görevini geçtiğimiz aylarda devretmişti. Aynı zamanda Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) Meclis Üyesi olan Yolasığmaz’ın şirketi Prodos Bilişim üzerinden belediyeyle yaptığı bu ticaret, kamudaki "tanıdık ihale" tartışmalarını bir kez daha alevlendirecek cinsten.

14 Tem 2026 - 09:00 Kocaeli/ İzmit- Yaşam


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.