Özlem Ünal, CHP’den istifa etti

CHP Gençlik Kolları MYK Üyesi Özlem Ünal da partiden istifa ettiğini duyurdu

Büyütmek için resme tıklayın

CHP grup başkanı Özgür Özel’in yeni bir yol çağrısı sonrası istifalar gelmeye başladı. CHP Gençlik Kolları MYK Üyesi Özlem Ünal da şu açıklamayla istifasını duyurdu: “Annemin kucağında adım attığım, her kademesinde görev alma onurunu yaşadığım, siyasi terbiyesini ve mücadele ahlakını edindiğim Cumhuriyet Halk Partisi'nden ayrılmak elbette kolay değil.


KABUL ETMEM MÜMKÜN DEĞİL

Bir çift mavi gözün ışığında, altı oklu bayrağın gölgesinde siyaset yapmaktan her zaman gurur duydum. Bugüne kadar bu onuru taşımaktan asla pişman olmadım; bugün de değilim. Ne var ki hepinizin de yakından takip ettiği süreçler, yalnızca şahsi bir karar vermeyi değil, vicdani bir muhasebe yapmayı da zorunlu kıldı. Demokrasinin yerine dayatmayı, örgüt iradesinin yerine masa başında kurulan hesapları, seçilmişlerin yerine atanmış anlayışını kabul etmem mümkün değildir. Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi'nin gerçek sahibi ne koridorlar ne de hesap masalarıdır; gerçek sahibi örgüttür, emek verenlerdir, mücadele edenlerdir.

AYNI İNANÇLA

Bu ülkenin aydınlık yarınlarına olan inancımı da, Cumhuriyet değerlerine bağlılığımı da asla kaybetmedim. Siyaseti bırakmıyorum; aksine aynı umutla, aynı kararlılıkla ve aynı inançla yürümeye devam ediyorum. Bugün yaşanan, bir vazgeçiş değil; baba ocağı bildiğimiz yuvaya, şartlar olgunlaştığında yeniden kavuşma umuduyla verilmiş hüzünlü bir vedadır. Bizler kişiler için değil, ilkeler için siyaset yaptık. Makamlar gelip geçer, isimler değişir; ancak demokrasiye, örgüt iradesine ve Cumhuriyet'e bağlılık baki kalır. Yeniden kavuşacağımız günlerin umuduyla…”

21 Tem 2026 - 20:05 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.