CHP’li Taşdemir’le ilgili rant iddiası!
20 Şubat 2020 16:35

CHP’li Taşdemir’le ilgili rant iddiası!

Kocaeli’de bir yurttaş Kocaeli Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkan Vekili Engin Taşdemir’e izaleyi şuyu tepkisinde bulundu, CHP’li Taşdemir’in araziden rant devşirdiğini iddia etti.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkan Vekili Engin Taşdemir ile ilgili bir yurttaş izaleyi şuyu tepkisinde bulundu. Sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Muhammet Altıntaş isimli vatandaş, Taşdemir’in herkesin yanlış ve eksiklerini söyleyen bir siyasetçi profili çizerken, hissesini aldığı araziden rant devşirme çabasında olduğunu iddia etti.

Sosyal medyadan yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Geçtiğimiz günlerde çok ilginç ve bir o kadar da hayret verici bir durumla karşılaştım. Çok yakın bir dostum bana bir dava dosyası gösterdi. akrabaları ile birlikte hissedar olduğu arazilerine Kocaeli halkının çok yakından tanıdığı Büyükşehirin CHP'li Meclis Başkanı Sayın Engin Taşdemir hissedarlardan birinin hissesini alarak izalei şuyu davası açmış. Gözlerime inanamadım acaba yanlış mı görüyorum diye tekrar tekrar bilirkişi kiymet raporundaki ismi dikkatle okudum. Davalı Hissedar arkadaşıma sordum bu İsim bizim ve herkesin dürüstlüğünden şüphe duyamayacağımız CHP'li meclis üyesi Engin Taşdemir mi? dedim.

Arkadaşım evet o dediğinde inanın içim sızladı yahu nasıl olur bu demekten kendimi alamadım, çünkü aklıma emlakkulisi.comdaki CHP Meclis üyesi olan Engin TAŞDEMİR beyin beyanatı geldi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi CHP Meclis üyesi olan Engin TAŞDEMİR, “Belediye yetkililerinin tek görevi sadece arsa satmak mı. Kendilerine emlakçılığı meslek mi edindiler” diye konuşmuştu, ben de kendilerini takdir etmiştim.

Şimdi Engin TAŞDEMİR bey, açmış izaleyi şuyu davasında m2 si bilirkişi tarafından 19 küsur TL olarak belirlenen değerin internet teki çeşitli emlak sitelerine bakıldığında m2 si 60-70TL olduğunu görecektir. Engin Taşdemir bey, köylünün arazilerini kiymet takdirinin %50 si ile açık artırmaya girileceğinden m2 si 8-9 hadi bilemediniz 10-15 TL gibi komik rakamlarla bu arazileri alabilecektir.

Dönümü 60-70 bin TL' ye satılan bu arazilerin izaleyi şuyu davası ile m2 sini 8-9 bin TL gibi komik bir rakamla açık artırma yolu ile alması mümkün olsa da kanun koyucu iş bu yasayı hissedarların kendi aralarındaki sorunları çözebilmek için ihdas etmiş ancak bu arazilerde geriye dönük hiç bir hak ve emeği olmayan biri yasayı kendi lehine kullanarak ciddi bir rant devşirmesi her ne kadar hukuki olsada ahlaki mi? Hele hele her meclis konuşmasında birilerine dürüstlük ve doğruluk dersi veren biri için yakışık alır mı?

İzaleyi şuyu davası hukuken doğru olsada, bir CHP meclis üyesi için hiç ahlaki olmamıştır.

 Engin TAŞDEMİR beyin devamlı basın açıklamalarında herkesin yanlışlarını ,açıklarını söyleyen ahlaklı adaletli siyasetçi profili çizmek için gündem yaparken,, arsa simsarlığı yapan emlakçılardan ne farkı kalır? vatandaşın toprağını gasp etmeye teşebbüsünde bulunması hiç hoş olmamıştır . Gelelim Engin beyin daha önceden vermiş olduğu beyanatında,belediye yetkililerini,arsa satıp emlakçı olmakla ithamda bulunurken, kendileri doğruluktan dürüstlükten hiç taviz vermeyen Engin bey,açtığı izale-i şuyu davasını geri çekecek mi çok merak ediyoruz.”.

 

Güncelleme: 20 Şubat 2020 16:35
BENZER HABERLER
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X