Sarıbay “Bir kabile toplumundan laik Türkiye Cumhuriyet’ine .”
05 Aralık 2019 16:10

Sarıbay “Bir kabile toplumundan laik Türkiye Cumhuriyet’ine .”

CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay meclis üyeleriyle birlikte bir basın toplantısı düzenledi. Cengiz Sarıbay düzenlediği basın toplantısında Osmanlı Devleti için Kabile Devleti benzetmesi yaptı!

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) İl Başkanı Cengiz Sarıbay partisinin il binasında, meclis üyeleri ve ilçe başkanlarıyla birlikte gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay açıklamasında, öyle bir şey söyledi ki! Dinleyenlerin, okuyanların tüyleri diken diken oldu.600 yıllık şanlı bir tarihi olan Osmanlı devletini küçümseyen Sarıbay, Osmanlı Devletini “Kabile Devleti “ olarak tanımladı.Dünyaya hükmetmiş ecdadımızın kurmuş olduğu şanlı Osmanlı Devletinin kabile devletine benzeten Sarıbay'a vatandaşın tepkisi büyük oldu.

 İşte Sarıbay’ın o tepki çeken konuşması!

“Bugün Atatürk devrimlerinin en takdir edileni kadına seçme seçilme hakkının verildiği gündür. Bir kabile toplumundan laik Türkiye Cumhuriyeti’ne geçişte en önemli devrimlerinden birisinin gerçekleştirildiği gündür. Bu hak Türk kadınına verilmiştir” ifadelerini kullandı.

Güncelleme: 05 Aralık 2019 16:23
BENZER HABERLER
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X