Üyelere baskı var mı? “Bahadır Yaşar’la seçimden sonra konuşacağım!”

Gazetemizi ziyaret eden Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut, MHP üzerinden yapılan söylemlerle ilgili de konuşarak bu döneme kadar MHP’liliğinin bu denli konuşulmadığını söyledi

Büyütmek için resme tıklayın

Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut, KOTO Meclis Üyeleri Volkan Yılmaz, Mehmet Akif Şen, İsmet Temizel, Kocaeli Sivaslılar Dernek Başkanı Kadir Zortaş ile birlikte gazetemizi ziyaret etti. Bulut’a ziyarette İYİ Parti Kocaeli İl Teşkilat Başkanı Bahadır Yaşar’ın paylaşımı üzerinden üyelere bir baskı olup olmadığını sorduk. Bulut konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Şimdi Bahadır Yaşar ne gibi bir paylaşım yaptı? Bahadır Yaşar, Kadir Ağabey'in yeğeni, Cumali Durmuş'un yeğeni, benim de iki dönem önce Genç Girişimcilere vermiş olduğum bir arkadaşım, kardeşim. Şimdi onunla diyaloğu olan insanlar "Ya Bahadır ne yapıyorsun sen, işte o da Necmi Ağabey..." diyebilir. Bu başka bir şey.

“BAHADIR’I ARAMAK İÇİN KİMSEYE İHTİYACIM YOK”

Eğer baskı buysa onların da bizim arkadaşlarımıza söylediği ikna etmek için çaba sarf ettiği insanlar bunu baskı olarak mı değerlendiriyor? Yani bir dostun birinden bir şey rica etmesi... Ha ona biraz Kadir Ağabey de Oda Başkanı olduğu için farklı yüklenmiş olabilir. O dayı yeğen onlar, beni ilgilendirmez. Ama ben Kadir Durmuş'tan veya birilerinden Bahadır Yaşar'ı aramalarını rica etmiş miyim? Ona bakarım. Kaldı ki Bahadır'ı aramak için benim kimseye ihtiyacım yok. Bahadır benim çok yakınımdaki bir kardeşim. İki dönem önce Genç Girişimcilere verdim kendisini. Geçen dönem meclise davet ettim, "Abi ben siyaset yapacağım" dedi. O kadar da yakınım yani, hiç uzağımda biri değil. Ama birileri rica ediyordur, söylüyordur, biz günün sonunda geçmişte aynı siyaset camiasında beraber bulunmuş insanız. Birisi telefon açıp sorabilir: "Ya Necmi seni hiç aradı mı?" diye. Böyle bir şeyimiz yok. Dolayısıyla kişinin beyanı esas. Öyle diyorsa öyledir. Ama bence öyle değil, benim öyle bir tavrım yok.

“KAZARA TANIDIĞIM BİRİ DEĞİL”
Bizim öyle bir tavrımız yok daha doğrusu arkadaşlarımıza. Yani Bahadır çalışacakmış, öbürü çalışsın. Çalışan kazanır. Ben günün sonunda şuna bakarım; biz bir kadro oluşturacağız, sahaya çıkacağız. Karşımızda ne oluşmuş ben ona bakarım. Dolayısıyla bunu da... Ki Bahadır'a da sordunuz mu, söyledi mi acaba? Aradı mı? "Ya seni bu kadar isyan ettiren nedir?" diye mesela sorulabilir. Ben de soracağım ona seçimden sonra. O benim hakikaten kardeşim."

25 Ağu 2026 - 17:21 -


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.