Başkan Özlü: “Tüm Gücümüzle Depremzede Kardeşlerimizin Yanındayız”

21 Şubat 2023 18:52
6 Şubat tarihinde asrın felaketi olarak meydana gelen depremden sonra kurmuş olduğu afet koordinasyon merkezi ile yardım ve destek çalışmalarını sürdüren Başiskele Belediye Başkanı M.Yasin Özlü toplantısı akabinde yeni kararlarını sosyal medyadan duyurdu.

Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen ve Türkiye’nin en büyük felaketlerinden biri olarak tarihe geçen depremin ardından AFAD koordinasyonunda Başiskele Belediyesi, Hatay'ın Defne ilçesine görevlendirildi.

 

Başiskele Belediyesi Kahramanmaraş ve Hatay bölgeleri olmak üzere iki ekipten oluşan arama kurtarmaya destek ekibi, ve Hatay’ın Defne ilçesinde kurulan Çadırkent alanına lojistik ve teknik destek ekipleriyle depremzedelere hizmet etmeye devam ediyor

 

Bir yandan da belediye bünyesinde kurulan Kriz Yönetim Ofisi Başiskele’ye misafir olarak gelen depremzedeler ile  7/24 irtibat halinde. İhtiyaç duyulan her türlü sosyal yardımları hummalı bir şekilde tedarik ediyor.

 

“EN ÖNEMLİ GÜNDEMİMİZ DEPREMİN YARALARINI SARMAK”

 

Bu vesileyle düzenli olarak toplanan Afet Koordinasyon Merkezi en son toplantılarının akabinde Başiskele Belediye Başkanı M.Yasin Özlü toplantıda çıkan kararları sosyal medyadan şu şekilde duyurdu:

 

“1-Görevlendirilmiş olduğumuz Hatay'ın Defne ilçesinde kurulan Çadırkent alanında devam eden belediyecilik hizmetlerimiz hakkında istişarelerde bulunduk. Önümüzdeki günlerde yapacağımız çalışmaların planlamasını yaptık.

 

2-Başiskelemizde misafirimiz olan depremzede vatandaşlarımıza yapılan sosyal yardım çalışmalarımızı değerlendirdik.

 

3-Kültür-Sanat ve Ramazana dair planladığımız tüm etkinlik ve öncelik gerektirmeyecek olan yapım işleri bütçemizi yeniden gözden geçirerek bu bütçeyi deprem bölgelerine aktarmayı planlıyoruz.

 

Tüm gücümüzle depremzede kardeşlerimizin yanındayız. Bugünlerde Başiskele kadar bölgenin de belediyesi olarak çalışıyoruz. En önemli gündemimiz depremin yaralarını sarmak. Yaralarımızı hep birlikte saracağız.”

 

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X