"4 Mevsim Güzel Başiskele" Fotoğraf Yarışması Kazananları Ödüllerine Kavuştu

27 Aralık 2023 16:52
Başiskele Belediyesi tarafından düzenlenen “4 Mevsim Güzel Başiskele” konulu fotoğraf yarışmasının ödül töreni ve sergisi duayen fotoğraf sanatçısı ve gazeteci Coşkun Aral’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

 

Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) desteğiyle ulusal bazda düzenlenen “4 Mevsim Güzel Başiskele” temalı Başiskele 7. Geleneksel Fotoğraf Yarışması’nda dereceye giren fotoğraflar, geçen haftalarda yapılan jüri değerlendirmesinin ardından belli olurken ödül töreni ve sergisi dün akşam Türkiye Yüzyılı Gençlik Merkezi’nde yapıldı. Ülke genelinden amatör ve profesyonel fotoğrafçıların yoğun ilgi gösterdiği yarışmada Mavi Yeşil Başiskele’nin eşsiz doğal güzelliklerini, kent yaşamını ve tarihi dokusunu en güzel şekilde yansıtan 40 fotoğraf sergilendi.

 

COŞKUN ARAL SÖYLEŞİSİ

 

Başiskele’de birçok ünlü ismi ağırlayan Başiskele Belediyesi, fotoğraf yarışması ödül töreninde duayen fotoğraf sanatçısı, gazeteci ve belgesel yapımcısı Coşkun Aral’ı da Başiskeleliler ile buluşturdu. Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü’nün de katılım gösterdiği ödül törenine, Bağımsız Fotoğrafçılar Topluluğu Dernek Üyesi Kemal Kaya, Gölcük Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği (GFSD) Başkanı İsmail İkiz, Kocaeli Fotoğraf Sanatı Derneği (KASK) Genel Sekreteri Esra Aslan, Fotoğraf Sanatçısı İbrahim Şahin,  Fotoğraf Sanatçısı Erhan Saraloğlu, dereceye giren fotoğrafseverler ve vatandaşlar katıldı. Söyleşide ünlü fotoğraf sanatçısı Coşkun Aral, katılımcılara mesleki deneyimlerini anlatırken, geçmişten günümüze Filistin meselesi hakkında da konuştu.

 

BAŞKAN ÖZLÜ’DEN COŞKUN ARAL’A TEŞEKKÜR

 

Başkan Özlü de programda yaptığı konuşmada, “İlçemiz çok genç bir ilçe. Kültür ve sanat faaliyetlerini arttırarak devam ettiriyoruz. Yıllardır biz bu fotoğraf yarışmamızı ve sergisini yapıyoruz. Ama bu yıl kıymetli misafirimiz duayen fotoğraf sanatçımız Coşkun Aral’ın katılımıyla gerçekleştirdik. Kendisine katılımlarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Hocamızdan sözünü aldık. Kendi objektifinden Başiskele’mizin güzel fotoğraflarını çekeceğiz, güzel anılar biriktireceğiz.” dedi.

 

BAŞKAN ÖZLÜ: TÜM ŞEHİTLERİMİZİN RUHU ŞAD OLSUN

 

Geçen haftasonu Irak’ın kuzeyinde yürütülen Pençe-Kilit harekat bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen askerlerimizi de programda Anan Başkan Özlü,  “Geçtiğimiz günlerde şehitlerimizin acısıyla sarsıldık. Dünya çok zor bir dönemeçten geçiyor. Bu doğduğumuz coğrafya yaklaşık bin yıldır ecdadımızın, milletimizin aziz kanıyla sulanmış bir coğrafya. Bu coğrafyada yaşamak zor. Milletimizin rahatı ve huzuru için şehadet şerbeti içen tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Ailelerine, yakınlarına ve akrabalarına baş sağlığı diliyorum. Gazilerimize sağlıklı ömür diliyorum. Bütün şehitlerimizin ruhları şad olsun.” ifadelerini kullandı.

 

Söyleşi sonrası Başkan Özlü, Coşkun Ural’a bir tablo hediye ederken, jüri üyelerine plaket takdim etti. Dereceye giren fotoğrafçılara da ödülleri ve katılım belgeleri teslim edildi.

 

KİTAPHANE FOTOĞRAFI BİRİNCİ OLDU

 

Jüri üyelerinin titiz değerlendirmeleri sonucunda birincilik ödülünü Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü’nün ilçeye kazandırdığı, mimarisiyle kendisine hayran bırakan Başiskele’nin ilk halk kütüphanesi Kitaphane fotoğrafı oldu. “Kütüphane31” adlı fotoğrafı ile Gürsel Egemen Ergin yarışmanın birincisi olurken, “Köprü” fotoğrafı ile Şerife Keser Halıcı ikinci, “Servetiye Köprüsü” fotoğrafı ile  İsmail Balcı üçüncü oldu. Yarışmada birinci seçilen fotoğrafın sahibi 10.000 TL, ikincisi 6.000 TL, üçüncüsü ise 4.000 TL ödül almaya hak kazandılar. Yarışmada Ahmet Öner “Sahil” fotoğrafı, Hasan Zer “Balıkçı” fotoğrafı ve Taner Ragıpoğlu “Sisler Vadisi” fotoğrafı ile 1.500 TL değerinde mansiyon ödülü almaya hak kazandılar. Sergileme için seçilen her bir eser için ise 300 TL verildi.

 

“4 Mevsim Güzel Başiskele” temalı Başiskele 7. Geleneksel Fotoğraf Yarışması Sergisi, 1 Ocak 2024 Pazartesi gününe kadar Türkiye Yüzyılı Gençlik Merkezi’nde ziyarete açık olacak.  

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X