Başkan Aygün’den 15 Temmuz Mesajı

13 Temmuz 2023 09:53
Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı

Milletimizin Bağımsızlık Mücadelesi

Başkan Aygün 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla şu ifadelere yer verdi: “15 Temmuz 2016 tarihinde cumhuriyetimize ve milletimizin milli iradesine karşı bir darbe girişimi gerçekleşti. Demokrasimize, milli birlik ve beraberliğimize kasteden hainlerin kanlı darbe planlarını sahneye koyduğu 15 Temmuz’da devletimizin kurumlarını ve milletimizi bombalamaktan çekinmeyen bir yapı ile karşı karşıya kaldık. İhanetin zirve yaptığı bu tarihte darbe teşebbüsünde bulunan FETÖ terör örgütünün tek hedefi ülkemizi parçalayarak, Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceğini dış güçlerin eline teslim etmekti. Bu hainlerin hesap edemediği en önemli nokta ise milletimizin demokrasiye olan bağlılığı ve bağımsızlığı için verdiği mücadeleydi.”

Cesaretleriyle Tarih Yazdılar

“Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı ile meydanlara inen milletimiz o gece kurgulanan tüm oyun planlarını bozdu. Şehitlerimiz ve gazilerimiz, 15 Temmuz gecesi, cesaretleriyle, dirayetleriyle, kararlı ve dik duruşlarıyla adeta tarih yazdılar. Ülkemizin benzer ihanetlere uğramaması için FETÖ başta olmak üzere tüm terör örgütlerine karşı tek yürek olarak kararlı mücadelemizi sürdüreceğiz. 15 Temmuz gibi hain darbe kalkışmalarının bir daha yaşanmaması temennisiyle tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyorum. Bu vesileyle tüm halkımızı 15 Temmuz Cumartesi akşamı saat 21:00’de Derince Kent Meydanı’nda düzenleyeceğimiz Kur’an-ı Kerim tilaveti ve demokrasi nöbetine davet ediyorum.”

Vatan Nöbeti Kent Meydanı’nda

Derince Belediyesi ve İlçe Kaymakamlığı tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Kent Meydanı’nda bir program tertip edilecek. 15 Temmuz Cuma saat 21:00’de başlayacak programda şehitlerimiz bir kez daha rahmet ve minnetle anılacak. Şanlı destanın yıl dönümünde gerçekleşecek olan etkinliklerde okunacak Kur'an-ı Kerim tilaveti ve duaların ardından demokrasi nöbeti tutulacak. Etkinlik boyunca Kent Meydanı’nda kurulu olan dev ekran aracılığıyla 15 Temmuz hain darbe girişiminde halkımızın kahramanlık destanını anlatan belgeseller ve videolar da yayınlanacak.

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X