ERDOĞAN'IN 3.KEZ ADAY OLMASININ ÜZERİNDE DURMAYACAĞIZ

21 Mart 2023 10:45
Milletvekili aday adayı Cengiz Sarıbay bugün düzenlediği basın açıklamasında;” 2018’de bu Cumhurbaşkanlığı sistemi birinci defa o oldu şimdi 2. Deniyor. Anayasa açık net. Ama biz bunların üzerinde durmayacağız, genel başkanımız da durmuyor. Onu buna rağmen yenmeyi düşünüyoruz.” Dedi.

CHP Kocaeli eski il başkanı Cengiz Sarıbay, genel merkeze giderek milletvekili aday adaylığı başvurusunu gerçekleştirdi. CHP’de 5 dönem İl başkanlığı görevinde bulunan Sarıbay bugün gerçekleştirdiği basın açıklamasında ise Erdoğan'ın Anayasa'ya göre üçüncü kez aday olamayacağını konusuna değindi. Sarıbay, konunun üzerinde durmadıklarını ve buna rağmen Erdoğan’ı yenecekelerini söyledi.

“ONU BUNA RAĞMEN YENMEYİ DÜŞÜNÜYORUZ”

Sarıbay şu ifadelere yer verdi;” Niye il başkanı oldum, 49 senelik bir avukatlık mesleğim var. Yasalar uygulanırken yasaları yaparken bir cümle eksik koyması ile yanlış anlaşılmalar oluyor. Mesela 2 dönem Cumhurbaşkanı denirken 2018’de bu Cumhurbaşkanlığı sistemi birinci defa o oldu şimdi 2. Deniyor. Anayasa açık net. Ama biz bunların üzerinde durmayacağız, genel başkanımız da durmuyor. Onu buna rağmen yenmeyi düşünüyoruz. Ülkemizi tek seçicilikten özgürlüklerin daha geniş kapsamlı uygulandığı parlamenter sisteme geçmeyi düşünüyoruz.

“SAMAN İTHAL EDEN ÜLKE UZAYA GİDECEK”

Ülkemiz iyi yönetilmiyor bunu herkes görüyor. Pandemi oldu maske satışı yasak bir maskeyi dağıtamadılar, deprem oldu bir çadır dağıtamadınız. Saman ithal eden bir ülkenin politikacıları ülkeyi bu hale getiren insanlar uzaya gidecekmiş buna inanan insanlar tabi ki var. Bunun sebebi algı yönetimi. “ dedi.

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X