HÜRRİYET GİDERAYAK İŞTEN ÇIKARMALARA YİNE BAŞLADI!

02 Şubat 2023 12:24
İzmit Belediyesi’nde 1 kişinin sözleşmesi yenilenmeyerek iş akdine son verildiği iddia edildi.

İzmit Belediyesi, sözleşmeli memurların memur kadrosuna geçirilmesi ile ilgili yeni yıldan önce tüm sözleşmeli memurların evrakları tamamlamaları yönünde çağrıda bulunmuştu. Bu durumu fırsata çeviren İzmit Belediyesi, önceki dönem sözleşmeli olma hakkı kazanan isimleri huzursuz etmeye başladı. İddialara göre önceki dönem sözleşmeli memur olan 8 ismin sözleşmesi yenilmeyerek iş aksine son verildi.

“26 SÖZLEŞMELİ MEMUR PERSONELİN İŞİNE SON VERMİŞTİ “

Hatırlanılacağı üzere, emekçilere yönelik olarak uygulamaya koyulan baskı, tehdit ve şantajların ardından sözleşmeli personelin ekmeği ile oynayan ve çeşitli suçlamalar ile itibarlarını ayaklar altına alan İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, 26 sözleşmeli memur personelin işine son vermişti. Gerek başkan Fatma Kaplan Hürriyet gerek başkan yardımcıları gerekse CHP’li kimi yöneticiler sözleşmeli memurlar için ağır ifadeler kullanarak, diploma ve tecrübelerini yok saymış, “liyakatsiz ve yandaş” diyerek ulusala bile gündem ettirmişti.

“KAMUYU ZARARA UĞRATTILAR”

Kocaeli İdare Mahkemesine sözleşme feshi işleminin iptali istemiyle dava açan isimler davayı kazanarak, yeniden çalışmaya başladı. Sözleşmeli memurlara, çalışmadıkları aylara dair bütün maaşları ile gecikmeden kaynaklanan faizleri de ödeyen Başkan Hürriyet, partizan tutumları yüzünden kamuyu zarara uğrattı.

“İŞTEN ATILANLAR YİNE DAVACI OLDU”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı kadro müjdesi sonrası bu durumu yeniden fırsata çeviren Hürriyet, sözleşmeli isimler ile olan savaşını yeniden başlattı. İddialara göre Başkan Hürriyet, 1 ismi yine partizan tutumu yüzünden kapı önüne koydu. İş akdine son verilen isim İzmit Belediyesi hakkında yürütmeyi durdurma için davacı oldu.Aynı şekilde çeşitli bahaneler uydurarak 7 kişi hakkında da soruşturma başlatı.Hakkında soruşturma başlatılan isimler savunmalarını yaparak haklarında verilecek kararı beklemeye başladı.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X