Başiskele’de Kurban Atıkları Anında Toplandı

03 Temmuz 2023 14:05
Başiskele Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu Kurban Bayramı’nda da vatandaşların mağduriyet yaşamaması ve kurban atıklarının çevreye zarar vermeden anında toplanması için canla başla çalıştı.

Hazırlanan program çerçevesinde Başiskele Belediyesi Kurban Atıkları Toplama ekipleri, bu Kurban Bayramı’nda da gece gündüz demeden vatandaşların hizmetinde oldu. Fen İşleri Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün personellerinden kurulan Kurban Atıkları Toplama Timi, bayram süresince kurban atıklarını toplamak için ilçenin 37 mahallesinde de görev yaptı.

VATANDAŞLARIN TALEPLERİ HIZLA KARŞILANDI

Vatandaşlardan gelen talep ve şikâyetleri alabilmek için bayram boyunca 24 saat hizmet veren Başiskele Belediyesi Hızlı İşler Merkezi ekipleri telefon başında ve zabıta ekipleri ise sahada Başiskeleliler’in hizmetinde oldu. Vatandaşların acil ihbar ve şikâyetlerine cevap veren belediye ekipleri, özellikle kurban kesen vatandaşların ve kurban kesim yerlerinin kurban atıklarının bertaraf edilmesi konusunda Kurban Atıkları Toplama Ekiplerini yönlendirdi. Ekipler de süratli bir şekilde kurban atıklarını bulundukları yerlerden iş makineleri ve kamyonlar vasıtasıyla toplandı. Çevreyi kirletmeden ve pis kokuya sebebiyet vermeden toplanan atıklar devasa çukurlara atılarak gömüldü.  

EVSEL ATIKLAR DA YİNE DÜZENLİ OLARAK TOPLANDI

Başiskele’de bayram süresince evsel atıklar da yine düzenli olarak ve süratle toplandı. Çöp kamyonları ve çöp taksiler ilçenin her sokağını gezerek moloz, bağ, bahçe atıklarını ve evsel atıkları süratli bir şekilde topladılar.  Ayrıca Başiskele Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri de vatandaşların huzurlu ve güvenli bir bayram geçirebilmeleri için bayram süresince sahada canla başla görev yaptı.

BAYRAM SONRASI DA TEMİZLİK

Başiskele’de bayram öncesi büyük bir titizlikle çalışarak bayram temizliği yapan Başiskele Belediyesi ekipleri, bayram sonrası da yol süpürge araçları ve su tankerleriyle yolları pırıl pırıl temizlemeye devam ettiler.

Evsel atık konteynerlerini kötü koku, kirlilik ve bakterilere karşı yıkama ve dezenfekte çalışmaları da yapan belediye ekipleri, yaz sıcaklıkları nedeniyle konteynerlardaki görüntü ve çevre kirliliğinin önüne geçiliyor. Çöp konteyneri dezenfekte araçlarıyla kent genelindeki çöp konteynerlerinin iç ve dış yüzeyi özenle temizlenirken konteynerin çevresi de basınçlı özel solüsyonlu suyla temizleniyor. Böylece konteynerlerin temizliği yerinde, hızlı, ekonomik ve etkin bir biçimde sağlanırken, görüntü kirliliği, kötü koku, larva ve sinek oluşumunun da önüne geçilerek insan sağlığı da önleniyor.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X