Bir an önce tazminatları ödememiz gerekiyor VETO EDECEĞİZ

08 Haziran 2023 13:32
İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet; “Biz bu kararı tekrar meclise iade edeceğiz veto edeceğiz. Bir an önce tazminatları ödememiz gerekiyor, giderek tıkanıyoruz. AK Partili belediye olmadığımız için mi özellikle cezalandırılıyoruz, çifte standartta uğruyoruz. “

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kapla Hürriyet’in geçtiğimiz aylarda 30 milyon TL üzerinde maliyetle Körfez Mahallesi Gölcük Yolu üzerinde deniz manzaralı belediye arazisine sosyal tesis yapmak için atıl durumda bulunan iki araziyi elden çıkararak kaynak oluşturacaklarını duyurmuştu. Şimdi ise o arsanın satışı gündemde. Hürriyet, Tesisin yapımında kaynak yaratılmasına izin verilmediğini sosyal tesisi yapamadıkları için ise EYT’de yaşa takılanlar için arazi satışını talep edildiğini dile getirdi.
MAĞDURİYET YAŞANDI
Başkan Hürriyet bugün düzenlediği basın açıklamasında konuya ilişkin şu ifadelere yer verdi; ”Yakın zamanda çıkan aysa ile emeklilikte yaşa takılan arkadaşlarımızı emekli ettik. Malum birçok belediyede yaşanan ciddi tazminat miktarları gündeme geldi, kaynak arayışına girildi. Bizim de toplamda öngördüğümüz ciddi sayıda bir emeklilikte yaşa takılan arkadaşlarımız var, 40 milyonun üzerinde bir tazminat söz konusu bu bir kalemde ödenecek bir şey değil. Biz de bu tazminatları ödeyebilmek için emekli ettikten sonra meclisimize kredi yetkisi getirdik aldık ama ekonomik koşullar ve siyasi ayrımcılık derken kredi çıkmadı. 3 aydan fazla zaman geçti iller bankasının kapısını aşındırıyoruz. Artık çat kapı gidiyorum, seçim bahane edildi, ekonomik kriz bahane edildi. Seçimden sonra olur belki dedik ama şimdi kapıları tamamen kapattı. Verdikleri belediyeler var mı bilmiyoruz. Kamu bankalarını zorladık, onlar da yüzümüze kapattı kapıları, özel bankaları zorladık ama nakit akışında sıkıntı olduğu için bu krediyi oradan da alamadık. Birçok işçinin emekli maaşı bağlanmadı, mağduriyet yaşandı.
“ÇİFTE STANDARTA MARUZ KALDIK”
Bu insanlar tazminat almaksızın başvuru yaptı, emekli maaşı bağlanmadığı gibi tazminatını da alamamakla karşı karşıya kaldı. İnsanların bu para ihtiyaçları var, ödemek için çok kapı zorladık, kaynak bulmamız lazım. Her belediye bunun için zorlanıyor, kamu bankaları çifte standart uygulayarak bazı AK Partili belediyelere verdiler. Körfez belediyesi rahatlıkla kredi kullanırken bize hayır dendi. Biz de arazimizi satış yetkisi almak üzere meclise getirdik. Bugüne kadar getirdiğimiz satışlarda hep bir şartlı satış talebi ile geliyoruz, böyle bir mecburiyetimiz yok diğer belediyeler çatır çatır satıyorlar ve evet oyları alıyorlar. Son mecliste bu arazi satışına hayır dendi. Bazı arkadaşların tuzu kuru keyfi karar veriyorlar ve sonucu vatandaş ödüyor. Bizi zora sokmak için yapılıyor. Siyasi ikbal düşüncesi ile bizi ekonomik anlamda zorlayıp EYT tazminatlarını ödemek için yapacağımız arazi satışına hayır dediler. Sürekli bir karalama kampanyası, yeri geldiğinde laf ebeliği yaparak algı yönetmeye çalışıyorlar.

KÖRFEZ BELEDİYESİ’NDEN ÖRNEK VERDİ
Bizim net konumuz EYT tazminatları bunların ödenmesi gerekiyor. Çocuğunu ameliyat ettirecek işçiler var, evlendirecek işçiler var. Körfez belediyesi ek bütçe yaptı 234 milyon ek bütçe istedi bunun 137 milyonu gayri menkul satışı gösteriyor 50 milyonda kredi gösteriyor. Sadece 90 milyon civarı gayrimenkul satışı ve kredi. Onlara gelince kredi muslukları açık. Biz bu güne kadar sadece bir kredi çektik. Sadece taşıt kredisi kullandık bunun 27 milyonunu ödedik 39 milyonluk kredi kaldı. Hiçbir kredi o zamana kadar kullanmadık. Nevzat Doğan döneminde de emekli edilmeyen 350 kişiyi emekli ettik 33 milyondan fazla tazminat ödedik.
“MAĞDUR ETMEYE HAKKINIZ YOK”
Ama şimdi bu EYT tazminatlarında tıkandık. Elimizde var olan araziyi buna vakfetmek zorundayız, inşaları mağdur etmeye hakkımız yok. Keyfi hayır oyu veren AK Partili ve MHP’li meclis üyelerine de söylüyorum sizin de hakkınız yok. Biz EYT tazminatı için satışını istediğimiz yerin sosyal tesis yapmak istediğimiz parseldi ama bunun için sosyal tesis yaptırmak adına parselleri sattırmadılar kaynak oluşmadığı için yapamadık. Bizim araç kredileri ile ilgili tıkandığımız, kreş ve halk emek projemiz gündeme geldi. Engel oldular ‘CHP’ye burada iş yaptırmayız’ diyerek. O dönem ihale yapılmışken kreşi iptal etmek zorunda kaldık. Sosyal tesis için sattırılmayan iki parseli satmak istiyoruz dedik onay verildi ve bunlar halk ekmek, kreş ve araç alım işi için biz şu anda araç alamaya devam ediyoruz. Biz bu kararı tekrar meclise iade edeceğiz veto edeceğiz. Bir an önce tazminatları ödememiz gerekiyor, giderek tıkanıyoruz. AK Partili belediye olmadığımız için mi özellikle cezalandırılıyoruz, çifte standartta uğruyoruz. “

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X