AKŞENER’İN MASADAN KALKMASI MİLLET İTTİFAKINA VEFAYI SORGULATIYOR

04 Mart 2023 09:23
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in 6’lı masadan ayrıldığını açıklaması tepkilere neden oldu. Millet ittifakı Akşener’in ayrılığı sonrası vefa sorgulamasına başladı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 6’lı masanın 6 saat süren ve ilk defa cumhurbaşkanı adayı üzerinde tartıştığı toplantı sonrası çok konuşulacak bir hamle yaptı. Akşener, Kılıçdaroğlu’nun adaylığı üzerinde durulmasına karşılık Genel İdare Kurulu’yla düzenlediği toplantı sonrası masadan ayrıldıklarını resmen açıkladı. Aynı zamanda giderken CHP kanadında büyük tepkiye yol açacak bir açıklamada bulunan Akşener, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'a adaylık çağrısı yaptı. İYİ Parti dahil pek çok kesimden büyük tepki toplayan Genel Başkanın bu hareketi sonrası millet ittifakı vefa sorgulaması yapmaya başladı.

“UZAK DURUN”

CHP Derince İlçe eski Yöneticisi Orkun Utkubaş “Biraz geçmişe gidelim.2018 genel seçimleri…Cumhuriyet Halk Partisi’nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı adayı olmayıp Muharrem İnce’yi aday gösteriyor.Ardından Muharrem İnce ilk cümlesinde Genel Başkan’a vefa borcu olduğunu söylüyor.Seçimler bitiyor, “adam kazandı” diyor.Genel Başkan’a rakip çıkmam diyor ancak ilk kongrede karşısına dikilip seçilemiyor.Cumhuriyet Halk Partisi benim evim, istifa etmem diyor ancak ilk fırsatta istifa edip muhalefete en çok muhalefet yapan oluyor.Yıl yine 2018…İyi Parti seçimlere giremiyor. Kemal Kılıçdaroğlu, belki de dünya siyasi tarihinde olmayan demokrasi örneği bir hamle ile 15 Milletvekilini İyi Parti saflarına gönderiyor.İyi Parti meclise giriyor. Genel Başkanları Meral Akşener CHP Genel Başkanı’na vefa borcum var, kendisini aileme vasiyet ettim diyor.6’lı masaya dahil oluyor. Cumhurbaşkanı adayında mutabık kalındığına dair metne imza atıyor. Peki ya ertesi gün ne oluyor?Ailesine vasiyet ettiği Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı adaylığını “sıtma” kelimesi ile açıklıyor.Şimdi burada bugüne dek kişisel hiçbir talepte bulunmayan, hakkında en ufak şaibe olmayan Kemal Kılıçdaroğlu mu suçlu yoksa vefa borcu olduğunu söyleyenler mi?Ezcümle biri size vefa borcu olduğunu söylüyorsa o kişiden uzak durun.

  DEVA Partisi Derince İlçe Başkanı Zeynep Sudan; “Hakikat ve sadakat yoksa gerisini konuşmaya gerek yok.”

 

 

 

 

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X