‘ÇAMLITEPE’YE BİR KADIN ELİ DEĞMELİ’

16 Kasım 2023 12:23
Körfez İlçe Çamlıtepe Mahallesi Muhtarlığına aday olduğunu açıklayan Damla Marketin Sahibi Genç Girişimci iş kadını Yasemin Arslan, ‘Mahallemize bir kadın eli değecek; mahallemize hizmet geçek, mevcut eksiklikleri giderilecek.” dedi.

Çamlıtepe Mahallesi'nde 32 yıldır ikamet ettiğini, 25 yıldır da yine aynı mahallede esnaflık yaptığını belirten Yasemin Arslan, 'Mahallemizin sorunlarını biliyorum. Sosyal statüsünü iyi analiz ettim. İkamet etmiş olduğum günden bu güne kadar her zaman halkımızın içinde olduk; onlarla bütünleştik; sorunlarını dinledim; sevinçlerine ortak oldum. Çevremde oluşan beklenti; hizmet yapacağıma olan inancım; mahalle halkımız isteği ile muhtarlığa adaylığımı koydum. Amacım; mahallemizin sorunlarını çözmek; insanlara ve mahalle halkımıza hizmet etmektir. İstiyorum ki mahallemize bir kadın eli değsin. "dedi. 

GÜÇLÜ BİR EKİBİMİZ VAR

Muhtarlık yoluna çıkarken hiçbir zümrenin, hiçbir oluşumun, hiçbir siyasi iradenin desteği ile yola çıkmadığını, sadece mahalle sakinlerinin desteğine ihtiyacının olduğunu belirten Yasemin Arslan,  “Ben kendime ve mahalle sakinlerime güveniyorum ve bu yüzden yola çıktım. Güçlü bir ekibimiz var. Mahallenin en ince ayrıntısına kadar sorunlarına hakim. Bu sorunları çözmek için gece-gündüz demeden çalışacağız. Bizim amacımız, devletin ilgili kurumlarıyla mahalle halkı arasında köprü oluşturmak; en güzel hizmeti en kısa zamanda mahallemize kazandırmaktır. Ben sadece mahallemin temsilcisiyim, sessiz çoğunluğun sesiyim; hizmet sevdalısıyım. " dedi.

“GERÇEK MAĞDURLARIN YANINDA OLACAĞIM”

32 yıldır mahallede ikamet ettiğini 25 yıldır ise aynı mahallede esnaflık yaptığını belirten Yasemin Arslan, ,  "En önemli hedeflerimden biri; mutlak suretle mahallemizde bulunan yardıma muhtaç, gerçek ihtiyaç sahibi aileleri tespit edeceğim ve bu ailelerin mağduriyetini gidermek için bütün imkânları seferber edeceğim. Mağdurun, mazlumun, garibanın, haksızlığa uğramış insanın yanında bu güne kadar hep oldum; muhtar seçildiğim takdirde de kurumsal olarak yanında olacağım. Muhtarlık, devletin ilgili kurumlarıyla vatandaşlar arasında bir köprüdür. Ben bu köprüyü en güzel şekilde kurmaya ve hizmet vermeye adayım" dedi.

'GENÇLER, GELECEĞİMİZDİR'

Ülkemizin emanetçisi olan gençlere sahip çıkmak için mahalleye önemli sosyal etkinliklerin, sporsal faaliyetlerin yapılacağı alanlar kurduracağını belirten Yasemin Arslan, " Biz, iş olsun diye asla muhtarlığa aday olmadık. Hedeflerimiz var. Bunlardan biri de; gençlerimize sahip çıkmaktır. Bu amaçla, sporsal faaliyetlerin yapılacağı alanlar oluşturacağız ve onlara sahip çıkacağız. Gençlerimizin eğleneceği, dinleneceği, sohbet edeceği alanlar oluşturmak ve onların elinden tutmak istiyorum. Çünkü gençlik demek, gelecek demektir. Bu gün gençliğine sahip çıkmayan, yarın geleceğinden endişe duymalıdır. Gençlerimizin kötü alışkanlıklara kaymaması için ciddi tedbirler düşünüyorum. Mahallemizin ormanlık alana yakın kısımlarında önlemlerin en üst düzeyde alınması için gayret göstereceğim. Mahallemizde bulunan park ve piknik alanlarının güvenliğini, yine devletin kurumlarıyla iş birliği içinde sağlamak için çalışacağım." dedi.

‘TOPLANTILAR YAPACAĞIM’

Mahalleyi mahalle halkı ile birlikte yöneteceğini belirten Yasemin Arslan, “ Mahalleyi, mahalle halkımızla birlikte yöneteceğiz. Her ay düzenli bir toplantı yapacağım. Burada verdiğimiz hizmetleri anlatacağız; eksik olanları tespit edeceğiz ve hizmetin en güzelinin mahallemize gelmesi için mahalle halkımızla birlikte çalışacağız. Ekibimizi de bu yönde kurdum. Mahallemizin her köşesini temsil edecek güzel bir ekibimiz var. Bu ekibimizle birlikte mahallemizi yöneteceğiz.” dedi.

‘MUHTARLIĞA KADIN ELİ YAKIŞIR’

Muhtarlıkla daha çok kadınların içli-dışlı olduğunu belirten Yasemin Arslan, ‘Bu yüzden muhtarlığa bir kadın eli yakışır. Mevcut muhtarımız güzel hizmetlerde bulundu. Kendisine teşekkür ederiz. Bu sene aday olmayacağını belirtiyor. Bundan sonra da bir kadın elinin mahallemize yakışacağını düşünüyorum. Bu yüzden aday oldum. Kadınlarımızın kendine has önemli sorunları var. Bunların takipçisi olmak;: sorunlarına çözüm yolları bulmak benim en önemli görevlerimden biri olacaktır.” dedi.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X