CHP’DE TAŞKENT’İN ADAYLIĞINA BÜYÜK TEPKİ

29 Mart 2023 16:36
14 Mayıs’ta yapılacak olan seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) Sakarya milletvekili aday adayı olan Ayça Taşkent’in aday olarak da gösterileceği iddiaları tepkilere neden oldu. 1999 yılındaki Marmara Depremi’nde onlarca insanın hayatına kaybetmesine neden olan yıkılan binaların müteahhitti İbrahim Taşkent’in eşi olan Ayça Taşkent’in aday gösterilmesine Sakarya halkının karşı çıktığı öğrenildi.
Yaklaşan seçimler öncesi CHP Sakarya’da aday krizi yaşanıyor. Milletvekili olabilmek için aday adaylığı başvurusu yapan Ayça Taşkent’in aday listesinde de kendine yer bulacağı iddialarının gündeme gelmesine vatandaşlar büyük tepki gösteriyor. 
 
1999 yılında yaşanan Marmara depreminin de Sakarya’da yaptırdığı neredeyse tüm binaların yıkıldığı İbrahim Taşkent’in eşi olan Ayça Taşkent aday listesine gireceğinin konuşulması bile CHP’nin Sakarya’da güç kaybetmesine neden oluyor. Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerin etkilerinin hala sürdüğü ortamda 1999 depremin vukuatlı bir müteahhitin eşinin Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet Halk Partisi’nden kesinlikle aday listesine konulmaması isteniyor. Taşkent’in aday gösterilmesi durumunda Millet İttifakı’nın adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yerine seçmenin tercihinin başka adaylar olacağı konuşuluyor.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X