Derince’de El Emeği Kazanca Dönüşüyor

03 Ocak 2024 10:29
DER-MEK kursiyerleri yıl içerisinde kurslarda hazırladıkları el emeği, göz nuru eserleri Derince Kent Meydanı’nda kendileri için hazırlanan Kadın Emeği Çarşısı’nda satarak kazanca dönüştürüyor

EL EMEĞİ, GÖZ NURU ESERLER

Derince Belediyesi’nin Halk Eğitim Müdürlüğü ile birlikte ilçe halkına ücretsiz kurs hizmetleri sunduğu Derince Belediyesi Mesleki Eğitim Kursları’nda (DER-MEK) 2023-2024 Eğitim-Öğretim dönemi devam ediyor. Bu yıl 6 ayrı kurs merkezinde faaliyetlerde bulunan DER-MEK’te 22 branşta açılan 112 kurstan 1.336 kursiyer faydalanıyor. DERMEK kursiyerleri yıl içerisinde kurslarda hazırladıkları el emeği, göz nuru eserleri Kent Meydanı’nda kendileri için açılan Kadın Emeği Çarşısı’nda satarak kazanca dönüştürme imkanı buluyor.

SOSYAL BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI

Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün’ün yeni bir bakış açısı kazandırdığı Derince Kent Meydanı’nda DER-MEK kursiyerleri için hazırlanan Kadın Emeği Çarşısı kullanıma açıldı. 

DER-MEK ailesinin her zaman yanında olan Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün’ün sosyal belediyecilik anlayışı ile hizmete sunduğu sabit ürün satış noktaları vatandaşlardan da yoğun ilgi görüyor. DER-MEK bünyesinde el emeği, göz nuru eserler hazırlayan kursiyerler, burada yer alan Derince Belediyesi Kadın Emeği Çarşısı’nda eserlerini satarak emeklerini kazanca dönüştürüyor.

BAŞKAN AYGÜN’DEN ZİYARET

Stantları ziyaret ederek satış yapan DER-MEK ailesi mensupları ile bir araya gelen Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, bol ve bereketli kazançlar temennisinde bulunmayı ihmal etmedi. Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan Başkan Aygün, “Derince Mesleki Eğitim Kursları’mızda eğitim alan kursiyerlerimizin el emeği göz nuru eserlerini vatandaşımıza sergileyip satışa sunacakları Ürün Satış Yerleri ve Taşköprü Süt ve Süt Ürünleri Satış Noktası'nı hizmete açtık. Derince 'mize hayırlı olsun” dedi. DER-MEK kursiyerleri de kendilerine bu imkanı sağladıkları için Başkan Aygün’e teşekkür etti.

TAŞKÖPRÜ SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ SATIŞ NOKTASI

Derince Kent Meydanı’nda hazırlanan merkezler arasında Taşköprü Süt ve Süt Ürünleri Satış Noktası da yer alıyor. Yakın zamanda faaliyete geçecek olan merkezde Taşköprü Tarımsal Kalkınma Tesisleri’nde hazırlanan 1, 3 ve 5 litrelik süt ile 400 gram, 600 gram, 1 kg ve 2 kg’lık paketler halinde hazırlanan Taşköprü Kaşar Peyniri ürünleri satışa sunulacak. Yine aynı tesislerde üretilen lor peyniri ile köydeki çiftçilerden alınan organik ve gezen tavuk yumurtası da bu merkez aracılığıyla vatandaşlarla buluşacak.

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X