İSTİFA ÇAĞRILARI 11 YIL ÖNCE ATTIĞI TWEETİ GÜNDEME GETİRDİ!

05 Haziran 2023 17:28
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçim hezimeti sonrası istifa çağrıları devam ediyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Erdoğan karşısında bir yenilgi daha alarak 12. Mağlubiyetini yaşadı.

Aday olmaması konusunda sıklıkla uyarılan gerek sosyal medya da gerekse katıldığı programlarda protesto edilen Kılıçdaroğlu’nun adaylığını dayatması sonrası ise seçmenin isteksiz kabullenişi ve değişim arzusu sonrası yine hüsran yaşanınca bu kez seçmende olduğu gibi parti içinde de istifa sesleri yükselmeye başladı. Hezimet üstüne hezimet yaşamasına rağmen koltuğu bırakma gibi bir düşüncesi olmadığı anlaşılan Kılıçdaroğlu’na açık açık istifa etmesi yönünde çağrılar yapılıyor.

11 YIL ÖNCEKİ TWETTİ GÜNDEME GETİRDİ

6’lı masada küçük ortakları memnun eden fakat kendi partisini zararlı çıkaran Kılıçdaroğlu’na iyiden iyiye tepkiler büyüdü. CHP Kocaeli İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Hayri Zorer, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla Kılıçdaroğlu’nun 11 yıl önce attığı tweeti gündeme getirdi. O dönem attığı tweetle “Koltuğa kitlenip kalmayacağım” diyen Kılıçdaroğlu’nu istifaya çağırdı.

 

İMAMOĞLU’NA ADAY OL ÇAĞRISI

CHP İzmit İlçe Gençlik Kolları eski Başkanı Ahmet Sefa Aşkın ise, İmamaoğlu’na aday ol çağrısında bulunarak şu ifadelere yer verdi;"Daha açık söylüyorum: Demokratik bir partinin kanunlara saygılı özgür üyeleri mi olacağız, yoksa kapı kulları mı olacağız? Karar sizindir. Hepinize saygılar sunarım. [Bülent Ecevit, CHP 1972 Kongresinde İsmet İnönü'yü yendiği kongre konuşmasından] Sayın başkanım Ekrem İmamoğlu üzerinizde tarihi bir sorumluluk var. Çıkın aday olun. Milyonların umudu olun. Cumhuriyet Halk Partisi ivedilikle özüne dönmediler." 

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X