Talus: “Seçim geldi, CHP yine ‘çamura’ yatmaya başladı”

20 Aralık 2023 15:41
AK Parti Kocaeli İl Başkanı Dr.Şahin Talus, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile yaklaşık bir yıl önce İzmit Körfezi’nin geleceğini kurtarmak için başlattığı ve dünyanın en büyük çevre çalışmalarından biri olarak nitelendirilen, “Körfez dip çamuru temizliği” hakkında suç duyurusunda bulunması hakkında konuştu. CHP’nin yaptığının akla ziyan bir eylem olduğunu belirten Talus, “Seçim yaklaştı, CHP yine çamura yatmaya başladı” dedi.

EN ÖNEMLİ ÇEVRE ÇALIŞMALARINDAN BİRİ

AK Parti Kocaeli İl Başkanı Dr.Şahin Talus, şunları söyledi: “İzmit Körfezi’nin geleceğini kurtarmak, gelecek nesillerle temiz bir çevre bırakmak amacıyla yaklaşık bir yıl önce Kocaeli Büyükşehir Belediyemizin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile başlattığı Körfez Dip Çamuru Temizliği, bugün dünyanın en önemli çevre çalışmalarından biridir”.

HER TÜRLÜ ÇEVRESEL ETKİ DEĞERLENDİRİLDİ

“Ayrıca bu çalışma hatırlanacağı üzere yaklaşık iki yıl önce, İzmit sahillerinde de görülen müsilaj sorunu üzerine başlamıştır. Yapılan araştırma ve incelemelerin ardından, çamurun döküleceği alan dahil her türlü çevresel etkisi ele alınarak bu çalışma bilim insanlarının kontrolünde başlamıştır”.

SUÇ DUYURUSU TAMAMEN SİYASİDİR

“Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın da içinde bulunduğu bu çalışmayı karalamak, en büyük çevre çalışması hakkında suç duyurusunda bulunmanın akılla, mantıkla izahı olamaz. Bu durum tamamen siyasidir. İzmit Körfezi’nin geleceği, bu büyük çevre çalışması siyasete alet edilmiştir”.

CHP YİNE ŞAŞIRTMADI

“CHP için bu durum şaşırtıcı değildir. Her seçim döneminde olduğu gibi CHP yine çamura yatmanın peşindedir. Asılsız iddialarla milletimizin aklını karıştırmanın peşindedir. Kaldı ki, İzmit Körfezi ile ilgili denetim ve atık su arıtma çalışmaları hakkında bile asılsız iddialar ortaya atılmıştır”.

ARITMA ORANI İSTANBUL’UN DA ÖNÜNDE

“İzmit Körfezi yıllardır havadan ve karadan Kocaeli Büyükşehir Belediyemiz tarafından denetlenmektedir. Marmara Denizi’ne kıyısı olan şehirler arasında, İstanbul dahil denize bırakılan arıtılmış su oranı en yüksek şehir Kocaeli’dir. İstanbul’da CHP yönetimi tarafından son beş yılda arıtma tesislerinin yapımı bilerek yavaşlatılırken, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin çevre çalışmalarına ilave olarak dip çamuru temizliği başlatması aslında suç duyurusunda bulunanların takdir etmesi gereken bir durumdur.”

YEMYEŞİL BİR DOĞA BIRAKMAYA KARARLIYIZ

“Ama CHP’nin herşeye karşı çıkan, engellemeye çalışan, takoz koymayı gelenek haline getiren anlayışına rağmen bizler gelecek nesillere tertemiz bir deniz ve yemyeşil bir doğa bırakmaya kararlıyız”.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X