Masada memur ve emekli zammı var

19 Haziran 2023 11:12
Meclis, Kurban Bayramı öncesi yoğun bir haftaya giriyor. Genel Kurulda gündem memur ve emekli maaşlarına zam. Milyonlarca vatandaşın gözü Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden çıkacak kararda.

TBMM’nin bu haftaki mesaisi belli oldu.  Memura verilecek refah payından, emekli maaşlarına yapılacak zamlara kadar birçok konu gündemde. Milyonları ilgilendiren düzenlemeler Kurban Bayramı öncesi Meclis’te ele alınacak.

TBMM’DE GÜNDEM YOĞUN

Bu hafta kamu çalışanları için refah payı düzenlemeleri Meclis’te konuşulacak. Bir diğer düzenleme ise SSK ve Bağ-Kur emeklililerinin taban maaşına yapılacak iyileştirme. AK Parti bu önemli düzenlemeleri Meclis gündemine taşıyacak, önce Plan ve Bütçe Komisyonu ardından Genel Kurul'da görüşülecek.

İLK GRUP TOPLANTISI ÇARŞAMBA

Meclis'te salı ve çarşamba günü grup toplantıları yapılacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 28. dönemin ilk grup toplantısında kürsüde olacak. AK Parti grup toplantısı 21 Haziran Çarşamba günü yapılacak.

KOMİSYONDA GÖREVLİLERİ BELİRLENECEK

Meclis'te geçen hafta divan belirlendi ve komisyonlarda seçimler yapıldı.

Çarşamba günü Avrupa Birliği (AB) Uyum Komisyonu, İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu, Kadın Erkek Fırsat Eşitliği (KEFEK) Komisyonu ile Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu'nda 28. Dönem birinci devrede görev yapacak bağımsız milletvekillerinin isimleri okunacak ve oya sunulacak.

İhtisas komisyonları Genel Kurul'daki bağımsız üye seçiminin ardından en yaşlı üye başkanlığında toplanarak başkan, başkanvekili, katip üye ve sözcüden oluşan başkanlık divanını seçecek ve çalışmalarına başlayacak.

 

YAZARIN DÄ°ÄžER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteÅŸ
Kocaeli Beyaz EÅŸya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X