İzmit Engelsiz Yaşam Merkezi engel tanımayacak

13 Mart 2024 10:59
Büyükşehir, engelli bireyleri sosyal yaşamın içerisinde tutacak İzmit Engelsiz Yaşam Merkezi’nde yoğun bir çalışma yürütüyor

 

Engelli bireyleri sosyal yaÅŸamın içinde daha fazla tutarak onlara daha kaliteli bir yaÅŸam sunmayı hedefleyen Kocaeli BüyükÅŸehir Belediyesi, bu yöndeki proje ve yatırımlarına devam ediyor. Engelli bireylerin topluma kazandırılması ve sosyal hayata adapte edilmesi için kent genelinde Engelsiz YaÅŸam Merkezleri inÅŸa eden BüyükÅŸehir, Ä°zmit’teki projede hummalı bir çalışma yürütüyor. Tüm engel grupları düÅŸünülerek tamamen ‘engelsiz’ bir bina olarak inÅŸa edilen yapı, engelli vatandaÅŸların günlük yaÅŸam becerilerini kazanacakları ve özel yeteneklerini sergileyebilecekleri çok yönlü bir merkez olarak hizmet verecek.

 

Ä°MALATLAR HIZ KAZANDI

“Ä°zmit Engelsiz YaÅŸam Merkezi Yapım” iÅŸinde A, E ve G blokta +4.30 kotu döÅŸeme betonu ve parapet betonu dökülürken, B, C ve D blokta ahÅŸap çatı imalatları devam ediyor. Vinsan Kampüsü içinde inÅŸa edilen Ä°zmit Engelsiz YaÅŸam Merkezi, toplam 9 bin 609 metrekare alan üzerinde 6 bin 176 metrekare kapalı alan olarak projelendirildi. Proje her tür engelliye uygun olacak ÅŸekilde zemin kat olarak planlandı. Tüm bloklarda betonarme imalatları tamamlandı. H blok ve F blokta tuÄŸla duvar imalatları ve ahÅŸap çatı imalatları tamamlanırken, çatı kaplama imalatları ise hızlı bir ÅŸekilde devam ediyor. Sarı avluda bulunan amfinin betonunu döken ekipler, çevre duvarı imalatlarında sona yaklaÅŸtı. B, C, D, F ve H blokta elektrik ve mekanik tesisat imalatlarının sürdüÄŸü projede ÅŸu an A bloÄŸun çelik çatı imalatları baÅŸladı.

 

ENGEL TANIMAYAN BÄ°NA

Ä°zmit Engelsiz YaÅŸam Merkezi, engelli vatandaÅŸları çok daha aktif bir ÅŸekilde topluma kazandırmayı hedefliyor. Bu baÄŸlamda yapının zemin katta bağımsız yaÅŸam evi, spor salonu, hidroterapi havuzu, bay bayan soyunma-duÅŸ alanı, depo, yemekhane, mutfak, öÄŸretmenler odası, mescit, wc-lavabo, destek personel odası, depo, zihinsel engelliler grubu, koordinatör odası, duyu bütünleme odası, otizm grup eÄŸitim odası, otizm bireysel eÄŸitim odası, çocuk dinlenme odası ve oyun odası projede planlandı. Ayrıca bireyler ve çocuklar için terapi ve hobi amaçlı 875 metrekare ve 450 metrekarelik 2 adet avlu ve bir adet çocuk oyun alanı bulunuyor.

 

YAZARIN DÄ°ÄžER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteÅŸ
Kocaeli Beyaz EÅŸya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X