Özdağ, muhalefeti topa tuttu! Hepsinin gizli mutabakattan haberi vardı

25 Temmuz 2023 11:08
Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'yla yaptığı gizli protokolle gündeme gelen Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ konuya ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Özdağ, Kılıçdaroğlu ile yaptıklarını mutabakattan diğer muhalefet parti liderlerinin de haberdar olduğunu söyledi.

Zafer Partisi Genel Başkanı Özdağ, geçtiğimiz günlerde cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi Kılıçdaroğlu ile yaptıkları gizli mutabakatı açıklamış ve CHP liderinin kendisine MİT ve 3 bakanlık vereceğini söylemişti. 

Gizli mutabakatın ortaya çıkmasıyla Millet İttifakı ortaklarından birçok siyasi bu olaya tepki göstermiş ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu topa tutmuştu.

Muhalefetin bu tepkisini eleştiren Özdağ, gizli mutabakattan diğer partilerin de haberi olduğunu söyledi.

Ensonhaber'de yer alan habere göre, Çankaya Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde düzenlenen “100. Yılında Lozan Barış Antlaşması-Lozan Paneli”ne katılan Özdağ konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

MUHALEFETİN GÜNDEMİ GİZLİ MUTABAKAT

Seçimden sonra Özdağ, katıldığı bir programda "Yazılı mutabakatımız var. Biz İçişleri Bakanlığı dahil üç bakanlık ve Milli İstihbarat Teşkilatı konusunda Kemal Bey'le mutabık kaldık." diyen Özdağ, CHP Sözcüsü Faik Öztrak tarafından yalanlandı. Kılıçdaroğlu'nun ise doğruladığı ve Öztrak'ın haberdar olmadığını söylediği gizli anlaşma gündeme bomba gibi düştü.

Başta muhalefetteki liderlerden olmak üzere ortaya çıkan bu gizli anlaşma büyük tepki çekti. Özdağ'dan tepkilere cevap Yapılan yazılı ve sözlü açıklamalarda söz konusu anlaşmanın siyasi ve ahlaki etiğin dışında olduğu dile getirilirken Özdağ tepkilere cevap verdi.

"MUTABAKATTAN HEPSİNİN HABERİ VARDI"

Tüm liderlerin, özellikle de İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in yapılan anlaşmadan haberi olduğunu belirten Ümit Özdağ şu ifadeleri kullandı:

"Haberimiz yok’ diyemezler, hepsinin haberi var. Hele Meral Akşener’in böyle bir şey söylemeye hiç hakkı yok. Televizyon kameralarının önünde, 28’inden önce çıktı, tek tek tek açıkladı. Neden açıkladı onu bilemem ama açıkladığını biliyoruz. Ben bile Twitter hesabımdan bu açıklamayı paylaştım. Özetle, Kemal Bey’in yapmış olduğu hamle, yani Zafer Partisi ile bu ittifak çerçevesinde Zafer Partisine İçişleri Bakanlığı ve iki bakanlığın verilmesi bütün bir seçim kampanyası boyunca yapılmış en doğru harekettir. Tabanda da böyle bir karşılık gördü zaten."

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X