Valimiz Sayın Seddar Yavuz’un 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü Mesajı

24 Kasım 2023 16:52
Vali Seddar Yavuz, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla mesaj yayınladı

Vali Yavuz’un yayınlamış olduğu mesaj şu şekilde:

Kadınlarımıza hak ettikleri sevgi ve saygıyı göstermek ve onlar için yapabileceğimiz her çalışmayı irdeleyip güzel bir yaşam sürmelerini sağlamak adına 25 Kasım, ‘Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü’ olarak ilan edilmiştir.

 

Aile kurumu ve toplum içerisinde çok önemli bir yeri olan kadınlar, hepimiz için birer anne, kız kardeş, eş ve evlattır. Hayatımızın her döneminde sevgi ve özveriyle bize destek olan kadınlarımız el üstünde tutulmayı hak ediyor. 

 

Merhamet, sevgi ve şefkat dolu yürekleri ile hayatımızın dokundukları her alanına anlam katan kadınlarımız yeri doldurulamayan ve değeri hiçbir şeyle ölçülemeyen en özel hazinemizdir. Toplumun temel taşı ve aile birliğinin en önemli unsuru olan kadınlarımıza verdiğimiz değer ve saygı, bir toplumun uygarlık yolunda gösterdiği gelişme seviyesini ölçmektedir.

 

Günümüzde insanlığın en önemli sorunlarından biri olan kadına yönelik şiddet, farklı görünümleriyle tüm dünyada varlığını devam ettirmektedir. Kadınların temel hak ve özgürlüklerinin kullanımını engelleyen, toplumsal kaynaklardan yararlanmalarını sınırlandıran, genel olarak toplumsal ve ekonomik gelişme üzerinde olumsuz etkiler yapan kadına yönelik şiddetle, çağdaş dünyada olduğu gibi ülkemizde de etkin mücadele edilmektedir.

 

Valiliğimiz koordinasyonunda “Kadına Yönelik Şiddete Sıfır Tolerans” ilkesiyle ilimizde devletimizin tüm kurumsal mekanizmalarıyla harekete geçip iş birliği içinde çalışarak “Kadınlarımıza El Kalkamaz” prensibiyle mücadele ediyoruz. Aynı zamanda, 81 ilimizde faaliyete geçen, Aile İçi ve Kadına Şiddetle Mücadele Birimi sayesinde tüm kolluk personellerimiz konuya, kadına şiddette tavize yer yok ilkesiyle yaklaşıyor ve çalışmalarını titizlikle yürütüyorlar. Öte yandan “KADES” uygulamasıyla da şiddet mağduru kadınlarımızın korunması amacıyla her türlü mücadele yöntemlerini hayata geçiriyoruz.

 

Şüphesiz ki kadına yönelik şiddet yalnızca kadına değil aynı zamanda topluma zarar vermektedir. Ülkemizde insan haklarının, demokrasinin, eşitliğin ve hukukun üstünlüğünün sağlanabilmesi için Sevgili Peygamberimizin, “Cennet anaların ayakları altındadır” sözünü bir slogan olmaktan çıkarıp, yaşamımıza yön veren vazgeçilmez bir ahlak ilkesi olarak benimsersek, kadına yönelik şiddettin önlenmesinde çok önemli bir adım atmış oluruz.

 

Bu duygu ve düşüncelerle hayatımıza anlam katan kadınlarımızın yüzlerinin her daim güldüğü, hiçbir mağduriyet yaşamadıkları güzel günlerin en yakın zamanda gelmesini diliyor, tüm kadınlarımıza sağlık, afiyet ve huzur dolu günler temenni ediyorum.

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X