AK Parti tatil demedi, yılın ilk günü danışma meclisi yaptı

02 Ocak 2024 12:08
AK Parti yeni yıla çok hızlı girdi. Başkan Dr.Şahin Talus yılın ilk günü yönetim kurulu toplantısı ve ilçe danışma meclisi yaptı, “Hazırız, kararlıyız” dedi.

BÜYÜK COŞKU, BÜYÜK HEYECAN

AK Parti Kocaeli İl Başkanlığı, yeni yılın ilk günü tam mesai yaptı. Yılbaşı tatiline rağmen yönetim kurulu toplantısını eksiksiz katılımla gerçekleştiren Talus, hemen ardından Darıca’da genişletilmiş ilçe danışma meclisi toplantılarına start verdi. Darıca’daki toplantı tam bir gövde gösterisine döndü. Salona sığmayan teşkilat mensupları, coşkusuyla görülmeye değerdi.

GENİŞ KATILIM

Danışma Meclisi saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından şehitler için okunan Kur’an tilavetiyle başladı. Toplantıya Milletvekilleri Mehmet Akif Yılmaz, Sami Çakır, MKYK Üyesi İlyas Şeker, İl Kadın ve İl Gençlik Kolları Başkanları ve birçok İlçe Başkanı katılım göstererek seçim öncesi birlik ve beraberlik görüntüsü verdiler.

BEŞ YÜZ YENİ ÜYE

Programda 500 yeni üyeye temsili rozet takıldı. Böylelikle Aralık ayında Darıca’da yeni üye sayısı 900’e çıktı. Danışma Meclisinde açılış konuşmasını İlçe Başkanı Köksal Şakar yaptı. Ardından Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Arslan, Kadın Kolları Başkanı Selma Gülenç, Milletvekili Cemil Yaman ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr.Tahir Büyükakın kürsüye geldi.

TALUS KONUŞTU

Kapanış konuşmasını Başkan Talus yaptı: “Zor bir yılı geride bıraktık, asrın afetini yaşadık, Gazze soykırımının başlamasına şahit olduk, terör örgütleri, destekçilerinden aldıkları güçle, destekçilerinden aldıkları silahlarla birliğimize, kardeşliğimize bir kez daha saldırdı.Şehitler verdik, küresel ekonomik krizin ardından hortlayan enflasyonla mücadele ettik, türlü türlü saldırılara göğüs gerdik. Başta şehitlerimiz, depremde kaybettiğimiz canlarımız, Filistin’de katledilen kardeşlerimiz… Ebediyete uğurladığımız bütün canlarımıza, bütün kardeşlerimize Cenab-ı Hak’tan rahmet niyaz ediyorum. Ruhları şad olsun.”

“BARIŞIN VE HUZURUN YANINDAYIZ”

Türkiye olarak, barışın yanında olduk, huzurun yanında olduk, adaletin yanında olduk, İnsanın yanında olduk, İnsanlığın yanında durduk. Bu kavramların karşısında olan herkese karşı Duruşumuzla dünyaya örnek olduk.AK Parti Davası İnsanlığın Umududur Partisine yeni katılan üyelere de değinen Talus konuşmasına şöyle devam etti:

HEPİMİZ OKYANUSTA DAMLAYIZ

“AK Parti siyasetin denizi, AK Parti siyasetin okyanusu, nasıl ki Türkiye dünyanın umuduysa, AK Parti davası da insanlığın umudu, Partimize yeni katılan arkadaşlarımızın, eski partileri bizim için önemli değil, bizim için önemli olan bizzat kendileridir. İrade, istek ve gönülle bu dava denizine katılmalıdır, her biri artık her birimiz gibi bu denizde, bu okyanusta bir damladır.”

TÜRKİYE DAVASI

“Bu vesileyle, siyasete ilgisi olan; Ülkenin, Milletin, insanlığın derdine Siyasetle merhem olmak isteyen bütün hemşerilerimi, aktif üye olmaya, seçim maratonunda bizimle birlikte koşmaya davet ediyorum, her bir katılımı, bu büyük davanın yükseklere taşınması için bir güç olarak kabul ediyorum. Herkesin gönlünde bir aslan yatar, herkes kendi için çalışabilir, ama hepimizin gönlünde yatan yegâne aslan Türkiye Davasıdır.”

GÜZEL BİR SÜREÇ YAŞIYORUZ

“Bu dava söz konusu olduğunda, bütün sular durur, kişisel beklentiler, hedefler bir yana bırakılır. Güzel bir aday adaylığı süreci geçiriyoruz, Adayımız açıklandığında hepimizin adayı olacak, teşkilatın adayı olacak,
AK Partimizin adayı olacak, MHP’nin adayı olacak, Cumhur İttifakı’nın adayı olacak.
Kocaeli’de hedefimizi açıkladık, bu seçimde Cumhur İttifakı olarak 13’te 13 yapacağız. Hedefi söylemekle her şeyin bitmediğini biliyoruz, aslında her şey hedefi söylemekle birlikte başlıyor, biliyoruz ki, yanmakla tutuşmakla yol bitmez, sözle niyetle bitmez, biterse gitmekle biter, biterse çalışmakla biter, biz de öyle yapacağız, arkamıza bakmadan hedefe koşacağız, gece gündüz demeden çalışacağız.”

SORULAR YANITLANDI

“Cumhur İttifakımızla 13’te 13 hedefimizi açıklarken, aynı zamanda her ilçede rekorumuzu kırmayı da hedef belirledik, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN bana hedefimizi sorduğunda öyle cevap verdim, kendime güvendiğim için bu cevabı vermedim, teşkilatımıza, gençlik kollarımıza, kadın kollarımıza, mahalle teşkilatlarımıza, üyelerimize. Sizlerin ferasetine, gayretine, aşkına inandığım için öyle cevap verdim.” Program divan heyetinin üyelerin yazılı sorularına cevaplandırılmasıyla son buldu.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X