Gürsel:İNSANIMIZA VERİLEN DEĞER HİZMET ANLAYIŞINA DA YANSIYOR

18 Ekim 2023 20:24
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Basın Danışmanı İbrahim Gürsel Kocaeli için metro müjdesinin verilmesinin ardından yaptığı paylaşımda “. İzmit Çocuk Parkı’ndan metroya binip, ister Kartepe’de Cengiz Topel Havaalanı’na kadar, isterseniz Körfez Yarımca Sahili’ne kadar gidebileceksiniz. İnsanımıza verilen değer, hizmet anlayışına da yansıyor. “dedi.

 

Cumhuriyetimizin 100.yılında Kocaeli demirağlarla örülüyor. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Doç.Dr.Tahir Büyükakın, göreve başladığı daha ilk aylarda İzmit Akçaray Tramvay Hattı’na 620 m’lik yeni bir bölüm ekleyerek Plajyolu Durağı’nı hizmete açmış ve konforlu, modern ulaşıma ne kadar önem verdiğini bir kez daha göstermişti.  Akçaray daha sonra ilk kez D-100 üzerinden köprüyle geçerek Kuruçeşme’ye ulaştı. 5,5 km’lik bu ilaveyle toplam hat uzunluğu 23,4 km’ye; Otogar’dan Kuruçeşme’ye toplam durak sayısı 16’ya çıkmış oldu. Aynı dönemde bir yandan da Gebze-Darıca Metro Hattı’yla ilgili çalışmalar devam etti. Kocaeli Büyükşehir Belediyemizin girişimleriyle Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımıza başarılı şekilde devri yapılan Kocaeli’nin ilk metrosu ve aynı zamanda Türkiye’nin ilk insansız metro araçlarının çalışacağı projede tünel açma işlemi tamamlandı, raylar döşeniyor.

“İNSANIMIZA VERİLEN DEĞER HİZMET ANLAYIŞINA DA YANSIYOR”

Toplam uzunluğu 15,4 km olan ve 11 istasyondan oluşan Gebze-Darıca Metrosu bir yıl içinde hizmet vermeye başlayacak. Ve şimdi, şehrimiz için büyük bir hayal olan, toplu ulaşımda yeni bir devri başlatacak olan, tamamı bittiğinde Körfez’den Kartepe’ye tam 35 km yerin altından gidecek olan Kuzey Marmara Metro Hattı’nın devlet programına alınması sağlandı. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla resmi gazetede yayımlandı.  İzmit Çocuk Parkı’ndan metroya binip, ister Kartepe’de Cengiz Topel Havaalanı’na kadar, isterseniz Körfez Yarımca Sahili’ne kadar gidebileceksiniz. İnsanımıza verilen değer, hizmet anlayışına da yansıyor. “

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X