Halil Fıngaloğlu’ndan mezuniyet tepkisi

13 Haziran 2023 15:06
Mil Diyanet Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Kocaeli Şube eski Başkanı Halil Fıngaloğlu’ndan mezuniyet törenlerine tepki geldi.

Mil Diyanet Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Kocaeli Şube eski Başkanı Halil Fıngaloğlu okullarda düzenlenen mezuniyet programlarını eleştirdi. “Mezuniyet rezaletine kim dur diyecek” diyerek sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yayınlayan Fıngaloğlu şu ifadelere yer verdi;”

MEZUNİYET REZALETİNE KİM “DUR!” DİYECEK?

Okullarda eğitim-öğretim yılının sonuna yaklaşırken yıllardır “Mezuniyet Günü/Gecesi” adıyla eğlenceli(!) programlar icra edilmektedir. Bir okulun öğrencileri için mezuniyet programı yapması kadar doğal bir şey olamaz ama bu program, maksadını aşarsa ve çığırından çıkarsa; işte o zaman rezalet bir program olmaktadır.

MANEVİ TAHRİBAT YAPILMAKTADIR

Ülkemiz, bir İslam ülkesidir ve halkının yüzde 99’u Müslümandır. Öğrencilere yakışmayan ve utanılacak bir kıyafet giydirildiği, kız erkek el ele kol kola, ‘nasıl olsa okul bitti’ diye öğrencilerin aleni olarak sigara -hatta içki- içmelerine ve daha utanılacak nelere şahit olduğumuz mezuniyet programlarından neler amaçlanmaktadır? Rezalet mezuniyet programlarına göz yuman eğitimcilerin nasıl bir eğitim verdiklerini düşünmek bile istemiyoruz. Aileler, çocuklarının yarı çıplak kıyafetler giymesine neden sessiz kalmakta ve dünya kadar paralar ödenerek, belki de ömründe bir kez giyeceği özel mezuniyet elbiseleri niçin alınmaktadır.

PARASI OLAN VAR OLMAYAN VAR!

Özel mezuniyet günü elbiseleri, cübbeler ve kepler ateş pahası olup, parası olan var, olmayan var! Kimsenin kimseyi utandırmaya hakkı yoktur. Yazıktır, günahtır. Hiç kimse, ailelerin maddi/manevi sıkıntıya girmesine sebep olmamalıdır. Şatafatlı mezuniyet programları yaparak mezuniyet kıyafeti alamayan öğrencileri boynu bükük bırakmamalıdır.

BURADAN SESLENİYORUZ

“Önce Ahlâk ve Maneviyat” şiarıyla yola çıkan Mil-Diyanet Sen olarak buradan sesleniyoruz: “Öncelikle Milli Eğitim Bakanlığı okullara yazı göndererek mütevazı mezuniyet programları yapılmasını sağlamalı ve aksini yapan okul idarecileri hakkında gereğini yapmalıdır. İl/İlçe Milli Eğitim ve Okul Müdürleri bu tür özel elbiseli, kepli mezuniyet törenlerine izin vermemelidir. Yapılacaksa mezuniyet programları usulüne uygun ve münasip bir kıyafetle yapılmalıdır.

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X