Başkan Büyükakın: O kupa da Türkiye’ye gelec

18 Ekim 2023 15:13
Büyükşehir, başarılarıyla Türkiye’nin göğsünü kabartan Down Sendromlu Özel Futsal Milli Takımı’na dünya kupası öncesi hizmet aracı hediye etti

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Türkiye’yi yurt dışında başarıyla temsil edip iki kez Avrupa şampiyonu olan Down Sendromlu Özel Futsal Milli Takımına hizmet aracı hediye etti. Teslim töreninde konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Şimdi sırada dünya şampiyonluğu var. Mart´ta da o kupa Türkiye´ye gelecek" dedi.

 

BÜYÜKŞEHİR ÖNÜNDE TESLİM TÖRENİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi hizmet binası önünde düzenlenen teslim törenine Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın yanı sıra Büyükşehir Genel Sekreter Balamir Gündoğdu ve genel sekreter yardımcıları, Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Birol Aydın, Down Sendromlu Futsal Milli Takımı Teknik Direktör Yardımcısı Hüseyin Dağdelen ile sporcular katıldı.

 

‘’GÖNÜLDEN GÖNÜLE BİRBİRİMİZE BAĞLIYIZ’’

Başkan Büyükakın, “Bizim zaten onlarla gönül bağımız ayrı. Gönülden gönüle birbirimize bağlıyız. Daha önceki turnuvalara hazırlık yaparlarken de biz hep onlarla sohbet ettik. Bana söz verdiler. Kupayı Türkiye'ye getireceklerini söylemişlerdi. Ben de onlara sonuna kadar arkanızda olacağız, Büyükşehir Belediyesi yanınızda diye söz vermiştim. Biz sözümüzü tutuyoruz. Biz onlara inanıyor ve güveniyoruz. Aynen Allah’ın bize emaneti olduklarını biliyoruz ve yapmamız gerekeni yapıyoruz onların daha iyisini başaracaklarına yürekten inanıyoruz. Engelleri tanımıyoruz engel yok, engel sadece zihinlerde var, yüreklerde var, inanmayan kalplerde var” şeklinde konuştu.

 

DÜNYA VE OLİMPİYAT DERECESİ BEKLİYORUZ

Törende konuşan Başkan Büyükakın, sözlerine şöyle devam etti; “Biz engellerin olmayacağına, gerekli desteğin verilmesi halinde engellerin ortadan kalkacağına inanıyoruz, artık inancı geçtik biliyoruz. Çünkü kupa burada. Şimdi sırada dünya şampiyonluğu var. Mart ayında dünya derecesi, olimpiyat derecesi bekliyoruz. Onlara sonuna kadar desteğe devam edeceğiz. Bu vesileyle Cumhurbaşkanımıza ve ilgili bakanlıklarımıza da yürekten teşekkürü borç biliyorum. Onların da arkasında çok ciddi emekler var. Aileler yaşamla gençlerimiz de sporla yaşamla buluştu.” Down Sendromlu Özel Futsal Milli Takımı sporcularının hep bir ağızdan, “Başkanım seni çok seviyoruz” diye bağırması üzerine Başkan Büyükakın, “Ben de sizleri çok seviyorum. Allah razı olsun. Aslında bu sporcuların arkasında annelerimiz var. Annemize de çok teşekkür ediyorum’’ dedi.

 

‘TAHİR BAŞKANIMIZ BİZE ARABA ALDI’

Çok önemli ve tarihi bir gün yaşandığını belirten Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Birol Aydın, “Kocaeli’nin ne mutlu ki Tahir Büyükakın gibi bir başkanı var. Tahir başkan sevildiği için Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı olmuş. Özel sporcuların gönlünde bir taht kurdunuz. Bildiğiniz gibi takım şampiyon olduktan sonra bütün bakanlarımızı ziyaret ettik. Gittikleri her yerde ‘Tahir Başkanımız bize araba aldı’ diye söz ettiler’’ açıklamasını yaptı.

 

CUMHURBAŞKANIMIZIN ENGELLİLERİ KUCAKLAMASIYLA

Büyükşehir’in tahsis ettiği hizmet aracıyla sadece Kocaeli’deki sporcuların değil de Türkiye’nin dört bir yanından yüzbinlerce çocuğun evlerinden çıkıp spor yapacaklarına dikkat çeken Aydın, milli takımın hizmet aracıyla kamp merkezine giderek orada faaliyetlerini yürüteceklerini belirti. Son yıllarda basın mensuplarının her yerde sordukları, ‘’Ülkemizde engellilerin sayısı arttı mı?’’ sorusuna değinen Aydın, “Ülkemizdeki engeliler artmadı. Cumhurbaşkanımızın engellileri kucaklamasıyla, onları kollarının altına almasıyla artık son yıllarda engelliler evlerinden çıkmaya başladılar. Cumhurbaşkanımızın kucaklamasıyla artık evlerinden çıkarak spor yapıyorlar, hizmet görüyorlar” şeklinde konuştu.

 

ONUR VE GURUR VERİCİ

İkinci kez Avrupa şampiyonu oldukları için ve bunun onur ve gurur verici olduğunun altını çizen  Down Sendromlu Futsal Milli Takımı Kaptanı Birkan Dikici ise, “Takım arkadaşlarım adına ve hocalarım adına başkanımız Tahir Büyükakın'ın bizlere tahsis ettiği araç için çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

SPORCULARA ÇEŞİTLİ HEDİYELER VERDİ

Down Sendromlu Özel Futsal Milli Futbol Takımına tahsis edilen 2023 model 41 ARB 911 plakasına sahip Renault Trafic Combi 8+1 hizmet aracı Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu’na ve Down Sendromlu Özel Futsal Futbol Milli Takımı’na teslim edildi. Başkan Büyükakın, hizmet aracın anahtarını federasyonu başkanı Aydın’a ve takım kaptanı Birkan Dikici takdim etti. Başkan Büyükakın, sporculara çeşitli hediyeler verdi.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X