Muhalefetten destek alan PKK kaos planı yapıyor

04 Mayıs 2023 09:13
Uzmanlara göre; Kandil’den inen militanları aday gösteren, sokağı tahrik eden, Avrupa’da seçmeni engelleyen PKK, muhalefetin desteğiyle kaos planı yapıyor.

Suriye ve Irak’ta temas hatlarına füze ve cephane yığan terör örgütü PKK, 14 Mayıs cumhurbaşkanlığı seçimlerinde muhalefetin ortağı gibi hareket ediyor. Örgüt elebaşları Kemal Kılıçdaroğlu’na destek istiyor. Örgüt militanları Avrupa’da da oy vermeye gelen gurbetçilere saldırıyor. Uzmanlara göre, seçimi varlık yokluk mücadelesi gören terör örgütü, bir plan dâhilinde azdırılıyor.

DEVLET TAKİP EDİYOR

Gazetemize konuşan Emniyet İstihbarat Dairesi Eski Başkanı Bülent Orakoğlu, PKK’ya “Türkiye’yi karıştırın” talimatı verildiğini söyledi. Örgütün iç savaş çıkarma aparatı olarak kullanılmak istendiğini ifade eden Orakoğlu “Mevcut tablonun hazırlayıcı unsuru Kılıçdaroğlu’dur. Terör cephesinin bu denli şımarması dış dinamikler yanında CHP Genel Başkanı’nın HDP’ye verdiği sözlerden kaynaklı. Kandil’deki terör elebaşları, HDP, CHP ve diğer Millet İttifakı bileşenlerinden çok daha fazla günlük siyasete ilişkin açıklama yapıyor ve oy istiyorlar. Şu an bile milli güvenliğe ve ülke bütünlüğüne aykırı yığınla suç işleniyor. Devlet olanı biteni sabırla takip ediyor ve hesabını soracaktır” diye konuştu.

Orakoğlu’na göre özerklik, kayyumların devri, PKK’ya uyumlu anayasa gibi taahhütleri de içeren plan; küresel unsurlar tarafından hazırlandı ve FETÖ da bu planın gizli öznelerinden biri.

ÖLÜM KALIM TARİHİ GÖRÜYORLAR

Emperyal güçlerin terör, ekonomi ve siyasal aparatları vasıtasıyla Türkiye’ye savaş açtığını söyleyen Yeni Yüzyıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu da “Bu sebeple bizim iç politikamız Batılı emperyal güçlerin asli dış politika öznesine dönüştü. İçerideki uzantıları gibi küresel merkezdekiler de 14 Mayıs’ı bir ölüm kalım tarihi olarak görüyor. Kandil tasarımı HDP ya da Yeşil Sol Parti’nin şımarıklığı bu merkezlerden aldıkları vaatlerden kaynaklanıyor” diye konuştu.

CHP’nin emperyal güç odaklarının kuluçka merkezleriyle iş birliği yaptığını söyleyen Hacısalihoğlu “CHP yönetiminin 2010 yılında el değiştirmesiyle başlayan proje bu seçimle ya zirve noktasına ulaşır ya da iflas eder” değerlendirmesinde bulundu.

GURBETÇİ, OYUNUN FARKINDA

AK Parti Avrupa Teşkilat Başkanı Köksal Kuş da aylardır Avrupa sokaklarında terör elebaşı Öcalan posterleri ile terör estiren PKK yandaşlarının sandığı ve seçimi provokasyon amaçlı her yolu denediğine dikkat çekti. Kuş “Gurbetçilerimiz bu seçimin taşıdığı önemin farkında. Bu sebeple seçime olağanüstü ilgi var. İnsanımız sandıklara akın ediyor” dedi.

Köksal Kuş şöyle devam etti: "Avrupa ülkeleri Cumhur İttifakı’na oy gitmesin diye PKK’nın provokasyonlarına seyirci kalıyor. Burada yaşayan 3,5 milyon Türk’e karşı değil bu aşırılık yanlısı terör yapılanmasına karşı sorumluluk duyuyorlar. Hiçbirimiz onlardan ve engellemelerden korkmuyoruz."

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X