OHAL bölgelerinden 3 ay uydu ücreti alınmayacak

08 Şubat 2023 16:48
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı OHAL ilan edilen deprem bölgesinde yayın yapan uydu kanallarından 3 ay ücret alınamayacağını duyurdu. Bakanlık tarafından yapılan paylaşımda, "OHAL ilan edilen deprem bölgelerimizde yayın yapan uydu kanallarımızdan 3 ay boyunca uydu ücreti alınmayacaktır. Tüm kurumlarımız ve imkanlarımızla ülkemizin ve vatandaşlarımızın yanındayız." ifadesine yer verildi.

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 7.7 ve Elbistan’da 7.6 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Son yüzyılın en yıkıcı depremlerden biri olan Kahramanmaraş depremi 10 il etkilendi. Artçıların devam ettiği bölgede arama kurtarma çalışmaları devam ederken Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Deprem bölgesinde yayın yapan uydu kanalları için yeni bir karara imza attı. ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANLIĞI'NDAN OHAL KARARI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, olağanüstü hal (OHAL) ilan edilen deprem bölgelerinde yayın yapan kanallardan 3 ay boyunca uydu ücreti alınmayacağını duyurdu. Bakanlığın Twitter hesabından, Türksat'ın uydu hizmetine ilişkin paylaşımda bulunuldu.

UYDU KANALLARINDAN ÜCRET ALINMAYACAK

Paylaşımda, "OHAL ilan edilen deprem bölgelerimizde yayın yapan uydu kanallarımızdan 3 ay boyunca uydu ücreti alınmayacaktır. Tüm kurumlarımız ve imkanlarımızla ülkemizin ve vatandaşlarımızın yanındayız." ifadesine yer verildi.

OHAL EDİLEN İLLER

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen iki büyük deprem 10 şehirde büyük yıkıma neden oldu. Depreme ilişkin son durumu açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Şu anda 3 bin 549 vefatımız 20 bin 534 yaralımız var" ifadelerini kullandı. Erdoğan, OHAL ilan etme kararı aldığını duyurdu. Depremden etkilenen Kahramanmaraş, Hatay, Malatya, Gaziantep, Adıyaman, Diyarbakır, Şanlıurfa, Kilis, Adana ve Osmaniye'de OHAL ilan edildi. OHAL 3 ay sürecek.

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X