Tanju Özcan Kılıçdaroğlu'nun 16'lı masa sözlerini ti'ye aldı!

21 Haziran 2023 15:24
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'değişim' seslerini duymazdan gelerek 'devam' sinyali vermesi ve 16'lı masa çıkışına CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'dan tepki geldi. 'Hesap uzmanı' ifadesi kullanan Özcan'ın sözleri, gündeme oturdu.

Mayıs ayında yapılan seçimler sonrası CHP'de sular durulmuyor. Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı olan ve Recep Tayyip Erdoğan karşısında hezimete uğrayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti içerisinden yükselen 'değişim' seslerini duymazdan gelmeyi sürdürüyor. 

Kılıçdaoğlu'na karşı muhalif tutumu ile sık sık gündeme gelen CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, bu kez de Kemal Kılıçdaroğlu 'nun grup toplantısında söylediği "Tarihin bize yüklediği bir görev var. Açık ve net söylüyorum değil altılı masa, Türkiye'nin aydınlığa çıkması için gerekirse 16'lı masa kuracağım" sözlerine tepki gösterdi.

"4 PARTİYE 35 MİLLETVEKİLİ VERDİK"

Twitter hesabından paylaşımda bulunan Özcan, "Bugün grup toplantısında Sayın Genel Başkanımız 'Gerekirse 6'lı masa yerine 16'lı masa kurarız' dedi. Bu konuşmadan sonra şöyle kaba bir hesap yaptım. Biz 6'lı masada bulunan kendimiz ve İYİ Parti hariç, oylarının toplamının %1 bile ettiğine emin olmadığım 4 partiye 35 Milletvekili verdik" dedi.

'HESAP UZMANI' SÖZÜYLE TİYE ALDI

"Masa 16'ya çıkarsa; 35 bölü 4, çarpı 16, eşittir 140 Milletvekili vermemiz gerekecek" ifadelerini kullanan Özcan, "Sayın Genel Başkan hesap uzmanı ama ben 16'lı masanın siyasi maliyetini bir daha hesaplamasını tavsiye ediyorum" açıklamasında bulundu.

CHP'LİLERE DE ÇAĞRIDA BULUNDU

Sonraki paylaşımında CHP'lilere çağrıda bulunan Özcan, şunları söyledi:

"Tüm CHP'li üyelere ve CHP'ye oy veren vatandaşlarıma sesleniyorum; lütfen bu akşam herkes kendi ilindeki CHP İl Başkanı'nı arasın ve halkın düşüncelerini paylaşsın. Onlar da sizden aldıkları cesaretle yarın Sayın Genel Başkan'a düşüncelerini cesurca ve özgürce ifade edip 'Kral çıplak' diyebilsinler. Gerçekleri İl Başkanlarından dinlemek Sayın Genel Başkan'ın en doğal hakkıdır."

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X