YILDIZLI KOCAELİ'DEKİ SEL FELAKETİNİ MECLİSE TAŞIDI!

13 Temmuz 2023 11:43
28.Dönem Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli Milletvekili olarak TBMM’de görev yapan Harun Özgür Yıldızlı, geçtiğimiz hafta Kocaeli genelinde meydana gelen sel felaketini meclis gündemine taşıdı.

Meclis görüşmeleri devam ederken söz alan Yıldızlı, kentin altyapı konusundaki yetersizliğine vurgu yaparak, her yağmurda Kocaeli genelinin bu tablo ile karşı karşıya kaldığını ifade etti. Yağışların en sert şekilde vurduğu Kandıra ilçesindeki olumsuzluklara da değinen Yıldızlı, tarım arazilerinin kullanılamaz halde olduğunu ve ekonomik şartların gün geçtikçe kötüye gittiği ülkemizde Kandıra’lı çiftçilere acilen destek verilmesi gerektiğinin altını çizdi. Yıldızlı, konuşma metninde şu ifadelere yer verdi;

Sayın başkan, değerli milletvekilleri; geçtiğimiz hafta Kocaeli’de yaşanan sel felaketi, ne yazık ki gereken önlemler alınmadığı için kentimizin her yağış sonrasında yaşadığı rutin bir afet haline gelmiştir. Kent merkezleri ve yollar sular altında kalırken, Kandıra ilçemizde başta Lokmanlı, Döngelli, Kırkarmut, Bozburun ve Akbal mahalleleri olmak üzere tarım arazilerinin büyük bir çoğunluğu ekilemez hale gelmiştir. Tarımsal faaliyetlerdeki mazot ve gübre gibi girdi maliyetlerinin çok yüksek olduğu bu dönemde ürünlerini kaybeden Kandıra’lı çiftçilerimize destek verilmesi hususuna dikkat çekmek istiyor, ilgili bakanlığın ivedilikle gerekli çalışmaları yapmasını önemle arz ediyorum. Saygılarımla. 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X