Başkan Büyükakın'dan Babalar Günü Mesajı

17 Haziran 2023 11:00
Babalar günü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, bütün babaların babalar gününü kutladı

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Babalar Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda, saygının, çalışkanlığın ve fedakârlığın sembolü bütün babaların Babalar Günü’nü kutlayarak.” Babanın oğluna duası, peygamberin ümmetine duası gibidir” hadisi şerifinden de anlaşılacağı üzere, aile kurumunun en önemli yapı taşı olan babalarımızın hayır dualarını alalım. Varlık vesilemiz anne ve babalarımıza saygı ve hürmeti hiçbir zaman ihmal etmeyelim.” dedi.

Ailesi için her türlü fedakârlığı üstlenip, eşi ve çocuklarının mutluluğunu kendi mutluluğu sayan babaların, çocuklarını geleceğe güvenle hazırlamak için hayatları boyu çaba harcadıklarını hatırlatan Başkan Büyükakın” Kadim geleneğimizde babalarımızın aile hayatımızda çok önemli bir yeri olmuştur. Babalarımız, anne ile birlikte ailede din, inanç, ahlak, edep, saygı, sevgi gibi adabı muaşeret kurallarını ilk olarak öğreten kişidir. Bizi kötü alışkanlıklara karşı koruyan adeta iki cihan saadetinin anahtarıdır baba. Bu nedenledir ki babaların sadece bu özel günde değil, her zaman gönüllerini hoş tutalım. Peygamber efendimizin, büyük günahların en ağırlarından birinin anne babaya itaatsizlik olduğunu belirttiği gibi, babalarımızı her zaman başımızın tacı yapalım.

Bu vesile ile evlatları için hiçbir fedakârlıktan vazgeçmeyen dünyanın en zor ve ulvi görevlerinden birini üstlenen tüm babaların, baba adaylarının babalar gününü kutluyorum. Başta şehitlerimiz olmak üzere ebediyete intikal etmiş babalarımıza da yüce Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X