İzmit’te misafir edilen depremzede vatandaşlarımız için mağaza kuruldu

12 Şubat 2023 21:50
İlimize gelen depremzedeler için, İzmit Yahya Kaptan Mahallesi’nde bulunan Şehit Polis Recep Topaloğlu Spor Salonu’nda İzmit Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı koordinesinde ihtiyaçların giderilmesi adına mağaza kuruldu.

Üst üste yaşanan büyük depremlerin ardından birçok vatandaşımız evsiz kaldı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerden kara yolu, demir yolu ve hava yoluyla 28 bin 44 kişinin tahliye edildiğini açıkladı. İlimizde de çeşitli organizasyonlarla hem vatandaşlarımız hem de devlet kurumlarımız depremzede vatandaşlarımızı misafir etmeye başladı.

DEPREMZEDE VATANDAŞLAR İÇİN MAĞAZA KURULDU

İzmit Kaymakamlığı bu kapsamda hazırlıklarını tamamladı. İzmit Yahya Kaptan Mahallesi’nde bulunan Recep Topaloğlu Spor Salonu’nda Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı koordinesinde vatandaşlardan gelen yardım malzemelerinden mağaza kurdu. İlimizde misafir olan depremzede vatandaşlarımız kayıtlarını yaptırarak, giyimden gıdaya, oyuncaktan hijyen malzemesinden kadar her türlü ihtiyacını bu mağazadan karşılayabiliyor. Yetkililer, bağış yapmak isteyenlerin depremzede vatandaşlarımıza verilmek üzere sıfır ürün bağışlamasını, mağazada en çok iç çamaşırı, mont, giyim  ve çocuk ayakkabısına ihtiyaç olduğunu belirtiyor.

GENÇLER AŞKLA ÇALIŞIYOR

Bunun yanında, depremin ilk anından itibaren Recep Topaloğlu Spor Salonu’nda profesyonel bir şekilde yürütülen operasyon ile gönüllü vatandaşlarımızın da katılımıyla bölgeye gönderilmek üzere gelen yardımlar tek tek ayrılıyor ve paketleniyor.Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı koordinesinde gönüllü gençlerin büyük fedakarlıklarla yaptığı çalışmalar,büyük takdir topluyor.  Özenle paketlenen yardımlar tırlara yuklenerek deprem bölgesine ulaşmak için yola çıkıyor.

YARDIMLAR TOPALOĞLU'NA

Bölgeye gönderilmek üzere yapılacak yardımların bu merkez üzerinden gerçekleştirilmesine özen gösterilmesi gerektiğini belirten yetkililer, gönderilecek giyim eşyalarının kullanılmamış olmasına özen göstermesini istiyor.

 

 

 

 

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X