Başiskele Zabıta Ekipleri Her Zaman Vatandaşın Hizmetinde

13 Şubat 2024 13:55
Başiskele’de toplumun huzuru, güveni ve sağlığı kentin düzeni için birçok görev ve sorumluluğu büyük bir özveriyle üstlenen Başiskele Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçenin dört bir tarafında 7/24 vatandaşın emrinde olmaya devam ediyor.

Kocaeli’nin her geçen gün gelişen ve büyüyen ilçesi, Marmara Bölgesi’nin cazibe merkezi olmaya devam eden Başiskele’de, belediyecilik hizmetleri tüm hızıyla devam ederken kentin daha yaşanabilir ve huzurlu olabilmesi adına Zabıta Müdürlüğü ekipleri de gece gündüz demeden haftanın her günü vatandaşlara hizmet ediyor.

 

MARKET VE PAZARLARDA DÜZENLİ DENETİM

 

Başiskelelilerin doğru ve güvenilir bir şekilde alışveriş yapması ve haksızlığa uğramaması için semt pazarları ve ilçe genelindeki zincir marketler başta olmak üzere tüm marketleri düzenli olarak denetliyor. Marketlerde reyon fiyatı ve kasa fiyatı etiketi karşılaştırmasının yanı sıra ürünlerin son tüketim tarihi ile ilgili denetimler gerçekleştiren ekipler, 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun 54. maddesi gereğince yapılan denetimlerde usulsüzlük tespit edilen işletmeler hakkında Ticaret İl Müdürlüğü’ne gönderilmek üzere tutanak tutuyor.

 

Semt pazarlarında da düzenin sağlanmasında büyük rol oynayan zabıta ekipleri, terazi denetimi, etiket denetimi ve esnafın pazar standartlarına uygun hareket edip etmediklerini sık sık kontrol ediyor.

 

İNŞAAT ALANLARINDA GÜVENLİK DENETİMİ

 

Daha temiz ve yaşanabilir bir Başiskele için yoğun çalışma temposunda çalışmalar yürüten Başiskele Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kentin dört bir yanında inşaat alanlarını da denetliyor. Hafriyat toprakları ve inşaat yıkıntı atıklarının hafriyat döküm sahası dışında herhangi bir noktaya dökülmemesi konusunda denetleyen ekipler, inşaat malzemelerinin gelişigüzel yollara bırakılarak yaya ve araç trafiğini olumsuz etkilememesi adına uyarılarda bulunuyor. İnşaat alanlarının güvenliğini de büyük özenle denetleyen ekipler, özellikle hafta sonu sabahın erken saatlerinde yapılan çalışmalar nedeniyle vatandaşların rahatsızlık duymaması için sık sık denetimler gerçekleştiriyor. Zabıta ekipleri inşaat alanlarında uyulması gereken kurallara uymayan inşaat sahiplerine tutanak tutarak gerekli önlemlerin ivedilikle alınmasını tebliğ ediyor.

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X