Kocaeli'de Kış Bahara Döndü

19 Şubat 2023 15:35
Kocaeli Meteoroloji Müdürlüğünün yenilenen haftalık hava tahmin raporuna göre, yeni haftada sadece yarım gün sağanak yağış var, diğer günler hava güneşli olacak. Yeni haftada da hem gece hem de gündüz sıcaklıkları, mevsim normallerinin üzerinde seyredecek. İşte haftalık hava durumu…

Kocaeli’de ocak ayına kadar süren yalancı bahar, şubat ayına girmemizle birlikte yerini kar yağışına bırakmış, kış mevsimi kışlığını ancak şubatın ilk iki haftasında göstermişti. Ancak son birkaç gündür, kış, yine bahara döndü, sıcaklık mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Peki, yeni haftada hava nasıl olacak? Yeni hafta sağanak yağmurla başlayacak ancak yağmur, yarım gün sürecek, sonrasında ise tüm hafta güneşli ve ılık geçecek. Hem gece hem de gündüz, sıcaklıklarındaki yükseliş, kombileri kıstıracağı için doğalgaz faturalarını da bir nebze düşürecek. Lakin yağışsızlık durumu böyle sürerse alarm veren Yuvacık Barajı’nda tehlike çanları devam edecek gibi görünüyor. İşte haftalık hava durumu…

 

20 Şubat Pazartesi günü saat 06.00-18.00 saatleri arasında sağanak yağış bekleniyor, sonrasında ise hava açık. Sıcaklık hafta başı en düşük 10, en yüksek 15 derece.

 21 Şubat Salı günü hava az bulutlu ve güneşli, sıcaklık en düşük 7, en yüksek 17 derece olacak.

 22 Şubat Çarşamba günü de az bulutlu ve güneşli bir hava var, sıcaklık en düşük 8, en yüksek 17 derece seviyesinde seyredecek.

 23 Şubat Perşembe günü hava parçalı bulutlu ve güneşli, sıcaklık en düşük 10, en yüksek 16 derece.

 24 Şubat Cuma günü hava az bulutlu ve güneşli, sıcaklık en düşük 8, en yüksek 16 derece.

 Orta vadeli tahminlere baktığımızda hafta sonu yani 25 Şubat Cumartesi ve 25 Şubat Pazar günü, Kocaeli ve tüm yurtta havanın güneşli olması bekleniyor.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X