Hatay'da 4.1 büyüklüğünde deprem

21 Aralık 2023 22:58
AFAD, Hatay'da 4.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurdu. Deprem, kent merkezi ve çevre ilçelerden de hissedildi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) verilerine göre, saat 21.24'te merkez üssü Hatay'ın Antakya ilçesi olan 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yerin 9.19 kilometre derinliğinde kaydedilen deprem, kent merkezi ve çevre ilçelerden de hissedildi. Depremde ilk belirlemelere göre herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığı bildirildi. 

"ARTÇI BİR DEPREM"

Deprem Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy "Bu artçı bir deprem, korkulacak bir şey yok. Zaten biz 2 sene boyunca burada böyle depremler olacağını söylemiştik. Artçı depremlerin tabi büyüklüğü artabiliyor. Hatay gibi zemini olan yerlerde, yani zemini sağlam olmayan yerlerde böyle depremler fazla hissediliyor. Aynı bölgede ben bir deprem beklemiyorum. Aynı noktada bir yıkıcı deprem meydana gelme durumu yok. Hasarlı binaların yakınlarda çok çok dikkat etmek herekiyor. Bu tür binaların yakınlarda olmak çok tehlikeli. Dikkat etmek gerekir." ifadelerini kullandı.

"7 SANİYE KADAR SÜRDÜ, CİDDİ SALLANDIK"

CNN Türk Muhabiri Ümit Uzun, "Biz İskenderundayız ve ciddi şekilde sallandık. Kısa süreli bir panik yaşandı burada. 7 saniye kadar şiddetli bir sallantıdan bahsediyoruz. Sarsıntı çevre illerden de hissedildi." ifadelerini kullandı.

YAZARIN DÄ°ÄžER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteÅŸ
Kocaeli Beyaz EÅŸya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X