Ford Otosan’da da promosyon 8 bin lira

28 Şubat 2023 19:05
Ford Otosan’da işçilerin haftalardır beklediği promosyon ücretleri belli oldu.

 Kocaeli’nin en büyük fabrikalarından biri olan Ford Otosan’da, bilindiği üzere yeni yılda başlayan ek zam hareketliliğinin ardından banka promosyonları da gündeme gelmişti. Yaklaşık 7 bin işçinin çalıştığı fabrikada işçiler 1 yıl için en az 15 bin TL, 3 yıl için ise 45 bin TL promosyon istediklerini duyurmuştu. İşte bu talebin ardından Ford Otosan’da promosyon ücretleri açıklandı. Ancak fabrikada promosyon rakamları işçilerin beklediği gibi olmadı. Koç Grubuna ait Yapı Kredi Bankasından maaş alan Ford Otosan işçilerine yıllık 8 bin TL promosyon ücreti verildi. Ödemelerin 10 Mart'ta hesaplara yatırılacağı bildirildi.

 

KABUL ETMİYORUZ

Promosyon ücretlerinin açıklanmasının ardından Ford İşçi Bülteni isimli hesaptan yapılan paylaşımda işçileri promosyonu kabul etmediği şu ifadelerle dile getirildi:

“Bölümlerde gezilmiş, promosyon 8 bin denmiş! Yan sanayi fabrikalar bizden fazla aldılar. İSO listelerinde adı sanı geçmeyen işletmeler 15 bin bandında aldılar. Bizim fabrikamız Türkiye’nin en büyüklerinden biri, bankamız da öyle! Biz bu kadar düşük bir promosyonu hak etmiyoruz! Bu verildiği söylenen promosyon talebin ancak yarısı ediyor. KABUL DE ETMİYORUZ!

Ek zam da yaptığımız gibi her yere yazalım boyayalım elimizden geleni yapalım! Ek zamda da düşük söyleyip kabul etmediğimiz de yükselttiler. Bugün promosyonda da biz başarabiliriz!”

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X