Kocaelili öğrenciler ambalajın yolculuğuna çıktı

01 Aralık 2023 12:50
Avrupa Atık Azaltım Haftası çerçevesinde SEKA Kağıt Müzesi ve Bilim Merkezi, "Ambalajın Yolculuğu" temasıyla çeşitli etkinliklere ev sahipliği yaptı.

Marmara Belediyeler Birliği’nin Türkiye Koordinatörü olduğu Avrupa Atık Azaltım Haftası’nın (European Week for Waste Reduction-EWWR) bu yılki etkinlikleri, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği çeşitli etkinlikler ile kutlanmaya devam ediliyor. Bu bağlamda Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’na bağlı olarak hizmet veren SEKA Kağıt Müzesi ve Bilim Merkezi’nde Avrupa Atık Azaltım Haftası ile ilgili "Ambalajın Yolculuğu" temasıyla iki farklı etkinlik gerçekleştirildi. Geri dönüşüm ve atık önleme konularında farkındalık oluşturmak adına düzenlenen etkinliklerde gelecek nesillere daha sürdürülebilir bir dünya bırakmanın önemi anlatıldı.
Farkındalık artırıcı faaliyetlere destek vermek amacıyla SEKA Kağıt Müzesi ve Bilim Merkezi, 30 öğrenciyle iki farklı atölye çalışması yaptı. Bu yılın teması olan ambalaj atıklarına dikkat çekmek amacıyla oluşturulan atölyelerin ilkinde katılımcılar kendi ambalajlarını üretti. Bir diğer atölyede ise atık karton ambalajlarını yeniden kağıt hamuruna dönüştürüp, elde kağıt üretimi sağlandı.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X