İZMİT BELEDİYESİ'NİN İŞLERİNİ GUPLARA AYIRDI TEK TEK ANLATTI!

11 Nisan 2023 16:35
İzmit Belediyesi Nisan ayı meclis toplantısında 2022 yılı faaliyet raporu görüşüldüğü sırada söz alan AK Parti Meclis Üyesi Güzin Taştekin;"u kez iyi çalışıp kalın bir kitap yapmışsınız ama faaliyet raporundan çıkıp fotoğraf albümüne dönmüş. Kitabın yüzde 70’i fotoğraflardan ibaret." dedi.

 İzmit Belediyesi Nisan ayı meclis toplantısı ikinci birleşimi bugün Belsa Plaza’da bulunan toplantı salonunda gerçekleşti. İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in başkanlık ettiği ve 6 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandığı mecliste 2022 yılı faaliyet raporu da görüşüldü.

 İZMİT BELEDİYESİ'NİN İŞLERİNİ GUPLARA AYIRDI TEK TEK ANLATTI!

Mecliste söz alan AK Partili Meclis Üyesi Güzin Taştekin; ”Bugün başından beri söz verdiniz ne yaptınız? diyerek kısa bir özet geçmek istiyorum. Bu kez iyi çalışıp kalın bir kitap yapmışsınız ama faaliyet raporundan çıkıp fotoğraf albümüne dönmüş. Kitabın yüzde 70’i fotoğraflardan ibaret.

1-Hiç başlamayan işler var, 2-başlayıp bitemeyen işler,3- sözü verilen ama gerçekleşme ihtimali olmayan işler. 4 adı değiştirilip tekrar tekrar açılan işler.

1.gruptan başlayalım. Hiç başlamayan işler;” Çınar çocuk kampüsü demişsiniz, engelli çocuklar için terapi, paşa suyu şişeleme tesisi, opera binası, gece otobüsü, üniversitesi Öğrencileri için ücretsiz ring servisi, belediyenin ihtiyacı olan gübre fidan köylülerden alınacak, 7-24 ambulans hizmeti verilecek. Bu projeleri bugüne kadar yapamadınız sayın başkan.

2- grupta başlayışta bitmeyen işler ;”ilk sıra Fethiye Caddesi 300 gün dendi 900 oldu. Yenicuma parkında  150 gün dendi ama 348 gündeyiz. Cedit Mahalleside yine bu illerden birisi. 

3- grup yetki alanınız dahi olmayan işler;, teleferik yapmak, yürüyen merdiven sayısını artırılmak, toplu ulaşımı geç saatlere kadar devam ettirmek. Bütün bunlar UKOME yetkisinde olan faaliyetlerdir. Yazıldığı tarihlerde de İzmit Belediyesi’nin yapamayacağı işler bunlar. Nasılsa yapacaktım yaptırmadılar diyecektiniz.

4-Tekrar tekrar yaptığınız işler var; 2019’a kadar emekli evleri olarak hizmet veren tesisleri kapatıp asırlık çınar evleri adı ile yeniden açmazsınız, gölkay parkı önce ormana çevirip sonra faaliyet raporuna yazmışsınız.  Yeşil konak olarak bilinen binamız. 2020 tarihinde burayı dünyanın en zengin Atatürk müzesi olarak açtınız. Hani dedim ya bizim yaptıklarımızı kapatıp tekrar açıyorsunuz. Bu kez aynı yeri 30 Ağustosta Atatürk anı evi olarak bir kez daha açtınız. Bir örnekte kendi açtığınızı kapatıp tekrar açtığınız var. Yaptıklarınızı mı unutuyorsunuz bilmiyorum ama.

 

 

 

 

 

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X