6'lı masa sona erdi! İYİ Partili Uğur Poyraz 'seçim bitti' diyerek açıkladı

01 Haziran 2023 14:25
Katıldığı canlı yayında konuşan İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, seçim sürecinin tamamlanması ile birlikte ittifakın da sona erdiğini duyurdu.

Türkiye 14 Mayıs ve 28 Mayıs'ta sandığa giderek seçimini yaptı. Milyonlarca seçmenin oy kullandığı seçimlerin ardından Cumhur İttifakı Meclis'te sandalye çoğunluğunu almayoı başardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan rakibi Kemal Kılıçdaroğlu'nu yenerek bir kez daha zafer kazandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan 5 yıl daha ülkeyi yönetmek için vatandaştan yetki aldı.

Seçimin yankıları devam ederken muhaleffete ise sonuçların muhasebesi sürüyor. CHP'de 'değişim' konusu tartışılmaya devam ederken 6'lı masanın ikinci büyük ortağı İYİ Parti'de de istifalar gündeme geldi.

İYİ PARTİ: İTTİFAK SONA ERDİ

Gelişmeler takip edilirken İYİ Parti, seçimin ardından ittifakın sona erdiğini duyurdu.

İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz katıldığı canlı yayında Millet İttifakı’nın seçim ittifakını olduğunu belirterek sürecin tamamlandığını açıkladı. 

Poyraz şu ifadeleri kullandı:

Bu ittifakın adı seçim ittifakıdır. Seçim bittiği zaman ittifak durumu ortadan kalkar. Yani 14 Mayıs genel seçimleri bitti. İttifak tamamlanmıştır. Seçim bitmiştir. Cumhurbaşkanı müşterek adayımız sayı Kılıçdaroğlu'nun 28 Mayıs'a kalan ikinci turu için de ittifakın içinde partiler mücadelelerini vermiştir. 28 Mayıs itibariyle de seçim ittifakı bitmiştir.

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X