8 BİN KİŞİYİ ENKAZDAN SAĞ ÇIKARDIK

14 Şubat 2023 15:16
Cumhurbaşkanı Erdoğan, BAE'de düzenlenen Dünya Hükûmet Zirvesi'ne video mesaj gönderdi. Erdoğan, 'Tarihin en büyük felaketlerinden biriyle karşı karşıyayız. 8 bin kişiyi enkazdan sağ çıkardık. Yakında inşa çalışmalarını başlatıyoruz' dedi. Erdoğan mesajında ayrıca deprem nedeniyle Türkiye'ye destek gönderen ülkelere teşekkür etti. Erdoğan, 'Kara gün dostluğunu unutmayacağız." ifadelerini kullandı.

 

BAE'de düzenlenen Dünya Hükûmet Zirvesi'ne video mesaj gönderen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli şiddetli depremlerle ilgili  'Tarihin en büyük felaketlerinden biriyle karşı karşıyayız. 8 bin kişiyi enkazdan sağ çıkardık. Yakında inşa çalışmalarını başlatıyoruz' dedi. Asrın felaketinde Türkiye'nin yanında olan ülkelere seslenen Erdoğan, ''Kara gün dostluğunu unutmayacağız'' ifadelerini kullandı.

DÜNYA HÜKÜMET ZİRVESİ'NE VİDEO MESAJ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BAE'de düzenlenen Dünya Hükûmet Zirvesi'ne video mesaj gönderdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından bazı satırbaşları:

Türkiye 6 Şubat Pazartesi günü iki depremle sarsıldı. 10 ilimizde 500 km çapından etkili olan depremler çok büyük bir yıkıma yol açmıştır. Bilim adamları, bu zelzeleler sonucu ortaya çıkan enerjinin 500 atom bombası gücünde olduğunu ifade ediyor. Sadece ülkemizin değil, insanlık tarihinin en büyük tabii afetlerinden biriyle karşı karşıyayız.

‘Asrın felaketi’ olarak nitelenen bu depremde, yıkılan binlerce binanın enkazını kaldırdıkça maalesef kayıplarımızın sayısı da artıyor. 

Depremlerden yaralı olarak kurtulan 81 bini aşkın vatandaşımızın önemli bir kısmını taburcu ettik. Kalanların tedavilerine ise devam ediyoruz.

ENKAZ ALTINDAN 8 BİNİ KİŞİ SAĞ ÇIKARILDI

Felaketten etkilenen nüfus 30 milyona ulaştı. Arama kurtarma ekiplerimizin enkaz altından sağ çıkardığı insanımızın sayısı 8 binin üzerindedir.

Devletimizin tüm imkanlarını seferber ettik. Devletimizin ilgili kurumları yanında sivil toplum örgütlerimiz ve gönüllülerimiz afetzedelerimize yardım etmek için yoğun çaba harcıyor. Bir taraftan arama-kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmalarını yürütürken diğer taraftan da çadır, konteynır ve prefabrik yapıların kurulumuna hız veriyoruz.

"İNŞA VE İHYA ÇALIŞMALARINI BAŞLATIYORUZ"

İnşallah çok yakında yıkılan şehirlerimizi yeniden inşa ve ihya çalışmalarını başlatıyoruz. Bu felaketin yaralarını en kısa sürede saracağız. 

ÜLKELERE TEŞEKKÜR

Gece gündüz demeden ekiplerimize destek veren tüm dost ve kardeş ülkelere sizlerin huzurunda teşekkür ediyoruz. Yüz milyonlarca dost ve kardeşimiz bizlere yardım eli uzattı. "Milletimiz için yardım toplayan, arama kurtarma mücadelemize destek veren, dualarında bizleri unutmayan tüm dost ve kardeş ülkelere teşekkür ediyorum. Bu kara gün dostluğunu hiçbir zaman unutmayacağız, bu afet uluslararası dayanışmanın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha göstermiştir."

Dünyamız doğal afetler, iklim değişikliği gibi nedenlerle dünya ekonomisi zorlu bir dönemden geçiyor. 2030 gündemine ulaşma imkanı azalıyor. Küresel iletişim dünyamızın geleceği açısından belirleyici olacaktır. Daha adil bir dünyanın mümkün olduğuna inanıyoruz. Bunu tüm hitaplarımda vurguluyorum. Türkiye ile Körfez ülkeleri, bölgemizin güveni ve istikrarı için temel ekseni teşkil ediyor. Kendi bölgemizin güvenliğini Körfez ülkelerinin güvenliğinden ayrı görmediğimizi vurguluyoruz.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X