Başiskele’de Ağaçlara Kışlık Bakım

24 Ocak 2024 14:27
Başiskele’de doğaya saygılı çalışmaları her mevsim sürdüren Başiskele Belediyesi, ilçe genelindeki ağaçların mevsimlik bakım ve budama işlemlerini gerçekleştirerek ağaçların sağlıkla büyümelerini sağlıyor.

Başiskele Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde cadde ve sokaklarda, kalıcı konutlarda, park, bahçe ve yeşil alanlarda bulunan ağaçların budama ve bakım işlemlerini kış aylarında da devam ettiriyor.

 

TEHLİKE ARZ EDEN AĞAÇ DALLARI KESİLİYOR

 

Belediye ekiplerince, yürütülen budama çalışmalarıyla yüzlerce ağaç budandı. Güvenlik tedbirleri alınarak yapılan budama işlemlerinde ağaçların kuruyan üst dallarına ulaşmak için ise sepetli hizmet araçları kullanıldı. Budama işlemleri, ağaçların düzenli gelişimini sağlamak, rüzgâr ve fırtınalı havalarda yaya ve araç trafiğinin olumsuz etkilenmesini önlemek, ağaçlara istenilen formu vermek, çiçeklenme miktarını ve kalitesini arttırmak amacıyla gerçekleştiriliyor.

 

İHTİYAÇ SAHİPLERİNE YAKACAK ODUN OLACAK

 

Her yıl ilçenin genelinde her mevsim periyodik olarak yapılan ağaç budama ve bakım çalışmalarında, kesilen ağaç dalları, kuruyan veya devrilen ağaçlar küçük parçalara ayrılarak belediyenin depolarında muhafaza ediliyor. Çuvallanan odunlar daha sonra “Sosyal Belediyecilik” anlayışıyla kış aylarında ilçede ikamet eden ihtiyaç sahiplerine ücretsiz yakacak odun yardımı olarak ulaştırılıyor. Böylece Başiskele Belediyesi, soğuk kış günlerinde dar gelirli ailelerin hanelerinin ısınmasına ve huzurlu bir kış geçirmelerine vesile oluyor.

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X