EN BÜYÜK PİŞMANLIĞIM DEMİŞTİ İL BAŞKANLIĞINA O İSMİ DÜŞÜNÜYOR! HÜRRİYET KAYBETTİĞİ TEŞKİLAT GÜCÜNÜ YENİDEN KAZANMAK İSTİYOR!

07 Temmuz 2023 17:51
İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in gerçekleşecek kongrede İl Başkanlığı için aklındaki ismin Hikmet Erenkaya olduğu konuşuluyor.

Kongre sürecine giren CHP’de aday olmak isteyen isimler ortaya çıkmaya başladı. İlçe Başkanlığı için gönlünde Barbaros Akkuş’un yattığı konuşulan İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in İl Başkanlığı için de İzmit Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Hikmet Erenkaya ile bastıracağı öğrenildi. İl Başkanı Bülent Sarı’ya tebrik ziyareti sırasında “Destek istemiyoruz köstek olmayın yeter” dediği bilinen ve örgütle arasını bir türlü düzeltmeyen Hürriyet’in seçime doğru güvendiği isimlerle yol yürümek istediği biliniyor. Bir önceki kongrede Harun Yıldızlı’yı destekleyerek delegelerin çocuklarını bile İzmit Belediyesi’nde işe sokma teklifiyle Hikmet Erenkaya’ya kaybettiren Hürriyet, İlerleyen süreçte yakın çevresine Yıldızlı'ya verdiği destekten ötürü pişmanlığını dile getirmiş ve “En büyük pişmalığım Yıldızlı’yı desteklemek oldu” ifadelerini kullanmıştı. Hürriyet şimdilerde ise Erenkaya'yı kongrede destekleyerek kaybettiği teşkilat gücünü yeniden ele almayı hedefliyor.

HÜRRİYET ERENKAYA’I SEÇTİREBİLECEK Mİ?

Kongrede aday olup olmayacağı hakkında net bir açıklama yapmayan İl Başkanı Bülent Sarı ise parti tabanının isteği doğrultusunda adaylığını açıklayacağını dile getirmişti.
Geçtiğimiz aylarda İl Başkan Yardımcısı Mehmet Demirtaş’ı il başkanı yapmak isteyen fakat hayal kırıklığı yaşayan Hürriyet’in Erenkaya’yı seçtirip seçtiremeyeceği ise merak konusu.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X