İbrahim Kalın'dan 'montaj' açıklaması: Video kurgu, unsurlar gerçek

24 Mayıs 2023 19:51
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın montaj sözleri ve muhalefetin tepkilerini değerlendirdi. Sözcü Kalın, "Bir grup kıvrak zekalı gencin kurguladığı video. Videoda bir araya getirilen unsurlar gerçek. Asıl mesele bu açıklamaları PKK kadroları yaptı mı, yapmadı mı? Sorması gereken bu." dedi.

Türkiye 28 Mayıs’ta yapılacak ikinci tur oylamasına doğru giderken siyasette tartışmalar yine zirveye tırmandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde katıldığı bir canlı yayın programında yaptığı "Kılıçdaroğlu, Kandil'dekilerle video çekimleri var, bunları yayımladılar. Ama montaj ama şu ama bu. Terör elebaşıları videolarla CHP'ye destek verdi.” muhalefet kanadında büyük yankı uyandırdı.

"BİR ARAYA GETİRİLEN UNSURLAR GERÇEK"

Konuya ilişkin bir yorum da Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’dan geldi.

Habertürk'te yer alan habere göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözlerinin yanlış yöne çekildiğini belirten Kalın "Bir grup kıvrak zekalı gencin kurguladığı video. Videoda bir araya getirilen unsurlar gerçek. Asıl mesele bu açıklamaları PKK kadroları yaptı mı, yapmadı mı? Sorması gereken bu.” dedi.

Kalın sözlerini şöyle sürdürdü;

1,5 aydır PKK kadroların ardı ardına sayın kemal Kılıçdaroğlu 'nun destek açıklamalarını biliyoruz. Bir terör örgütü sizinle ilgili lehte açıklamalar yaptı. Doğal olarak rahatsız olursunuz. Doğal olarak 'siz kimsiniz' dersiniz. 1. turda bunlarla ilgili bir şey duyduk mu biz?”

"BU KONUDA SESSİZ KALINDI"

Sayın Kılıçdaroğlu'nun bundan rahatsızlık duyduğunu düşünüyorum ama bu konuda sessiz kalındı. Bunu birinci turda ifade etmesi gerekirdi ama şimdi ediyor. O zaman HDP ile konuşsun bunu. Kamuoyunda böyle bir tablo var. İnsanlar da haklı olarak 'Bunların temsilcileri nasıl oluyor da bir adayla ilgili açıklama yapıyorlar, 28 Mayıs'ta zafer halayları çekeceğiz' diyorlar.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan TRT ortak yayınında yaptığı açıklamada "Kılıçdaroğlu'nun Kandil'dekilerle video çekimleri var, bunları yayımladılar. Ama montaj ama şu ama bu. Terör elebaşıları videolarla CHP'ye destek verdi. Şimdi bunlar çıkmışlar gençlerimizin kıvrak zeka ürünü 5 saniyelik bir video üzerinde arsızca tepiniyorlar. Bu teröristler desteği açıkça ilan ettiler. Elbette bunların babalarının hayrına yapmadılar." " İfadelerini kullanmıştı.

Erdoğan’ın sözleri başta CHP olmak üzere muhalefet kanadında ana gündem başlığı olmuştu.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X