Sarı "Hedefimiz iktidar olmaktı, ülkeyi yönetmekti başaramadık"

21 Haziran 2023 16:46
CHP Kocaeli İl Başkanı Bülent Sarı, “Hedefimiz iktidar olmaktı, ülkeyi yönetmekti başaramadık."

CHP İl Başkanları bugün Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun başkanlığında bir araya geldi. Gerçekleşecek olan toplantı öncesinde basına açıklamalarda bulunan CHP Kocaeli İl Başkanı Bülent Sarı partideki değişim mesajları hakkında konuştu.

“HEDEFİMİZ İKTİDAR OLMAKTI, ÜLKEYİ YÖNETMEKTİ BAŞARAMADIK”

Değişim çağrılarına yönelik sorulan soruya cevap veren CHP Kocaeli İl Başkanı Bülent Sarı, “Sonuçta Cumhuriyet Halk Partisi her seçimden sonra büyük önemli bir seçimi atlattı. Bundan sonraki süreçte normaldir bu. Sonuçta hedefimiz iktidar olmaktı, ülkeyi yönetmekti başaramadık. Tabi bunlar olacaktır normaldir. Kurultay süreci, örgüt seçimleri başlamıştır. Takvim olarak zaten gecikmeli geliyorduk. Olağan bir süreç devam ediyor” diye konuştu.

“ALTTAN BAŞLAYARAK DEĞİŞİM OLACAKTIR”

Açıklamalarına devam eden Sarı, “Değişimden kastımız yaklaşık dört yıla yakındır aynı örgütlerle devam ettik. Alttan başlayarak değişim olacaktır. Sonuçta yenilenecektir. Belki bizler de yenileceğiz. Sonuçta seçimle gelecek ve bunun akabinde de kurultay olacak. Kurultay da seçimle olacak. Orada da değişim olabilir, olmayabilir onu da bugün görüşeceğiz” şeklinde konuştu.

“İKİSİ DE BİZİM İÇİN ÇOK KIYMETLİ”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun değişim çağrıları ve genel başkanlığa yönelik yapmış olduğu işaretler konusunda da değerlendirmelerde bulunan Sarı, “Bizim için kıymetli bir belediye başkanımız görevinde. Genel başkanımız da görevinde. İkisi de bizim için çok kıymetli” ifadelerini kullandı.

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X