Sıfır Atık Tema Parkı’nda Türkiye Çevre Haftası Etkinliği

12 Haziran 2023 17:16
Kocaeli’de ilk olarak Başiskele Belediyesi ve Kocaeli Üniversitesi iş birliğiyle yapılan Sıfır Atık Tema Parkı’nda Türkiye Çevre Haftası kapsamında Sıfır Atık Atölyeleri düzenlendi.

Başiskele Belediyesi’nin Kocaeli’de bir ilke imza atarak geri dönüşebilen atık malzemelerin sanat eserine dönüştüğü Sıfır Atık Tema Parkı, çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Belediye Başkanı M. Yasin Özlü’nün de büyük önem verdiği sıfır atık seferberliğinin yanı sıra kentte çevre bilincinin küçük yaştan itibaren 7’den 77’ye her bir vatandaşta oluşmasını sağlayan parkta Kocaeli Üniversitesi Sıfır Atık Kulübü, Türkiye Çevre Haftası kapsamında Sıfır Atık Atölyeleri etkinliği düzenlendi.

BONNA Premium, Marshall ve Uludağ sponsorluğunda gerçekleşen etkinliğe, KOÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yıldırım, Kulüp Danışmanı ve KOÜ GSF Seramik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nermin Demirkol, BONNA Premium Porselen İnsan Kaynakları Müdürü Halil Karakaya, kulüp üyeleri ve çocuklar katıldı.

Kırık, çatlak tabaklardan mozaik atölyesi, artık tellerden ve atık kağıtlardan hazırlanan kağıt hamuru ile heykel atölyesi, atık çoraplardan oyuncak yapımı, çiçek dikim atölyesi, atık kapaklardan rüzgar gülü yapım atölyesi, her yaş grubu tarafından yoğun ilgi gördü.

Etkinlikte günün anısına parka ceviz ağacı dikilirken, katılımcılara ve ziyaretçilere zeytin fidanı da hediye olarak verildi.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X